Bitcoin Kopen Met Bancontact

Bitcoin kopen met Bancontact is zeker mogelijk. Er zijn tal van exchanges wereldwijd die deze optie aanbieden .

Naast bancontact transacties, heb je op deze exchanges vaak vele extra mogelijkheden, zoals gewone overschrijvingen of betalingen met een kredietkaart.

Koop bitcoin met bancontact in België en Nederland:

Hier worden alvast enkele exchanges opgelijst waar het mogelijk is:

ExchangeEenvoudig?ScoreWebsite
btcdirect exchangegoed9/10
BTCdirect
bitvavo exchangegoed8/10
Bitvavo
crypto kopen bitcoinmeestergoed8/10BitcoinMeester
litebit logomedium7/10Litebit
bitonic logomedium7/10Bitonic

Alle bovenstaande exchanges werden getest en vergeleken door Cryptobijbel, waarna een score werd gegeven afhankelijk van enkele factoren als:

  • Snelheid
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Transactiekosten
  • Huidige koers

Elke exchange heeft zijn voor en nadelen. Weeg dus voor jezelf even af wat de beste optie is op dat moment en voor jou situatie. Het is namelijk mogelijk dat de koers van bitcoin kan afwijken van exchange tot exchange. Dit zijn nooit grote verschillen, maar indien je plant om voor een groter bedrag aan te kopen, kan het toch de moeite zijn om de vergelijking eens te maken.

Het is BTCdirect die we uiteindelijk de hoogste score hebben gegeven. Binnen een kwartier was ons e-mailadres, telefoonnummer en identiteit geverifieerd.

Hoe BTC kopen via Bancontact?

Wat heb je nodig:

  • Voldoende geld op je zichtrekening (duh)
  • Een e-mailadres
  • Een telefoonnummer
  • Een kopie (of foto) van je identiteitsgevens (rijbewijs, paspoort of nationale ID)

Exchanges zijn namens de KYC (Know Your Customer) wetgeving verplicht om je identiteit te controleren. Geen zorgen dus, dit proces is zeer normaal! Het uploaden van een kopie (of foto) van de voor- en achterkant van je rijbewijs is voldoende.

De snelheid van dit verificatieproces is vaak afhankelijk van de toestroom van nieuwe investeerders op dat moment en kan verschillen van exchange tot exchange.

De snelste manier om bitcoin aan te kopen via bancontact

Uit bovenstaande lijst met exchanges kreeg BTCdirect uiteindelijk onze hoogste score. De belangrijkste reden hiervoor is dat al onze identiteitsgegevens binnen het kwartier verwerkt, waarna we eenvoudig bitcoin via bancontact konden kopen.

Btcdirect award

Hoewel BTCdirect voor ons de snelste was op dat moment, is dat natuurlijk geen garantie dat dit bij anderen ook zo is. Reken er in het slechtste geval op dat een verificatieproces op een exchange kan oplopen tot maximum 3 dagen. Dit is echter zeer uitzonderlijk, vaak kan je binnen het uur aan de slag!

Wil je zeker zijn dat je vandaag nog aan de slag kan? Doe dan zeker eens navraag bij de support van een desbetreffende exchange hoe lang het verificatieproces op dat moment zou duren.

Bitcoin kopen: Is het veilig?

Alles exchanges die bovenaan dit blogbericht staan opgelijst worden als veilig bevonden. Dit betreft veiligheid van je fondsen na een aankoop en het veilig verwerken van je persoonlijke gegevens.

Wees je er wel van bewust dat wanneer je via een online (gecentraliseerde) exchange koopt, je bitcoin fondsen op die exchange zelf staan. Dit klinkt misschien logisch, maar het wil ook zeggen dat de exchange in kwestie in principe in beheer is van je privésleutel.

Zelf in het beheer zijn van je bitcoin privé-sleutel is enorm belangrijk. Zo sta je zelf in voor de veiligheid van je fondsen en ben je niet gevoelig aan mogelijke hacks of zelfs het faillissement van een exchange.

bitcoin kopen - veilig bewaren achteraf

Gevallen van hacks of faillisementen zijn natuurlijk uitzonderlijk. Toch heeft het verleden al een aantal keer aangetoond dat het niet uit te sluiten valt (vb. Mt. Gox). En hoewel de meeste exchanges wel verzekerd zijn tegen bijvoorbeeld een hack, en je bij een faillisement nog altijd wel recht zou hebben op je fondsen, wordt dit niet altijd gegarandeerd en het proces om je fondsen terug te krijgen zijn soms uitermate complex en/of langdradig. Kies dus het zekere boven het onzekere en zorg dat je je sleutels zelf beheerd!

Je bepaald natuurlijk volledig zelf hoe je die privésleutel beheerd. Zo kan je die privésleutel gewoon bewaren op een papiertje en ergens veilig opbergen. Hoewel dit meestal niet ideaal is (zeker voor de vergeetachtigen onder ons), zijn er zeker nog andere opties. Voor elke investering boven de 150 euro wordt het eigenlijk al aangeraden om te investeren in een hardware wallet.

Hier vind je alvast een overzicht van de populairste hardware wallet opties;

 Hardware Wallet
Gemiddelde Rating
PrijsKopen
bitcoin wallet ledger nano SLedger Nano Sbitcoin wallet rating 5€59,00bitcoin wallet kopen
Ledger Nano X Bitcoin WalletLedger Nano Xbitcoin wallet rating 5€119,00bitcoin wallet kopen
ledger blue hardware portefeuilleLedger Bluewallet rating 4.5€279,00bitcoin wallet kopen
Trezor One Hardware walletTrezor Onewallet rating 4.5€69,00bitcoin wallet kopen
trezor T hardware walletTrezor Twallet rating 4.5€149,00bitcoin wallet kopen
keepkey bitcoin walletKeepKeywallet rating 4€70,00bitcoin wallet kopen
archos btc wallet kopen
Archoswallet rating 4€49,99bitcoin wallet kopen

Wij schreven ook een uitgebreid blogbericht over het het veilig bewaren van bitcoin en cryptocurrency. Moest je de term “privésleutel” dus voor het eerst horen, dan is het zeker aangeraden hier eens een kijkje te nemen. We bespreken er ook alle opties die er, naast een hardware wallet, nog zijn en wat je precies moet doen om zo’n wallet aan te maken.

Eenvoudig bitcoin kopen met bancontact via deze exchanges

We vergelijken hier nog even alle exchanges die bovenaan dit blogbericht werden vermeld.

BTCdirect

BTCdirect bitcoin kopen

Voor ons de snelste, maar dit kan verschillen van persoon tot persoon. Bitcoin Direct is een grote speler in Nederland die ook aan Belgische klanten levert. Indien je bitcoin wil kopen met bancontact worden er ongeveer 3% transactiekosten gerekend. Het aantal bitcoin die je wilt kopen heeft overigens geen invloed op de prijs en transactiekosten. De koers, alsook de transactiekosten staan vast.

Naast bitcoin kan je op deze exchange ook andere cryptocurrencies aankopen. Hoewel, hierin zijn ze vrij gelimiteerd. Op moment van schrijven is het mogelijk om, naast Bitcoin, ook Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin en Ripple te verhandelen

BitVavo

Deze exchange is gevestigd in Amsterdam en is eveneens een populaire keuze voor veel Belgen en Nederlanders. Sinds kort kan je ook bij BitVavo bitcoin kopen met Bancontact, maar dit is ook hier niet de enige optie!

Qua gebruiksvriendelijkheid is ook deze exchange een aanrader. Tevens zit je hier ook goed als je meer dan alleen bitcoin wil aankopen. Zij bieden maar liefst 50+ (exact 52 op moment van schrijven) cryptocurrencies aan.

LiteBit

Eveneens een exchange die vanuit Nederland opereert, maar zich vooral op de Europese markt focust. Een minder uitgebreid aanbod vergeleken met bitvavo, maar toch genoeg keuze. Zij bieden momenteel een tiental verschillende cryptocurrencies aan.

Naast een tradingplatform om je bitcoin en cryptocurrencies te verhandelen, bieden zij ook een zelf gehoste wallet aan. Na je bitcoin aankoop via Bancontact (of één van de vele andere methodes) kan je je bitcoins dus ook bij Litebit bewaren.

BitcoinMeester

crypto kopen bitcoinmeester

Deze exchange bied maar liefst 200+ verschillende cryptocurrencies aan. Met de crypto-to-crypto functie verhandel je eenvoudig verschillende trading paren. Zo hoef je dus bijvoorbeeld niet eerst je Ethereum om te zetten naar Bitcoin om vervolgens Cardano of één van de honderden andere cryptocurrencies te kopen. Nee, je kan direct Ethereum wisselen met Cardano. Zo spaar je ook nog transactie (en mining fees) uit!

Bitonic

bitonic bitcoin exchange

Bitonic is mogelijks de populairste keuzes in Nederland voor het kopen van Bitcoin (maar ook Belgen zijn hier uiteraard meer dan welkom)! Bitcoin is dan ook de enige cryptocurrency die ze aanbieden… Wens je dus meerdere currencies aan te kopen, is deze exchange mogelijks dus niet je beste optie!

Wanneer je op deze exchange bitcoin met Bancontact wenst te kopen, reken er dan wel op dat je bij transacties hoger dan 50 euro je bankrekening dient te worden geverifieerd. (Dit is ook niet abnormaal en helemaal geen ingewikkeld proces).