Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Coinbase Review & Tutorial

Snel navigeren:

Er is een enorme golf van nieuwe beleggers die bitcoin willen kopen of investeren in één van de honderden andere cryptocurrencies. Deze toename in de vraag naar cryptocurrencies heeft talloze exchanges en bedrijven voortgebracht die de aankoop van cryptocurrencies mogelijk maken.

Coinbase is daar één van. In deze Coinbase review bekijken we een van de populairste opties die momenteel beschikbaar is voor het kopen van Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash.

Daarnaast vind je op deze pagina ook enkele uitgebreide tutorials terug over:

 • Je eerste aankoop via Coinbase (Via Mastercard, VISA of Bankoverschrijving)
 • Cryptocurrency verzenden van Coinbase naar een andere wallet of exchange
 • Cryptocurrency verhandelen via Coinbase

coinbase account aanmaken

Wat is Coinbase?

In 2012 werd Coinbase gelanceerd in San Francisco, Californië. Sinds hun lancering hebben ze reeds miljoenen gebruikers bediend en hebben ze gebruikers geholpen meer dan $ 20 miljard aan digitale valuta uit te wisselen.

Momenteel kunnen gebruikers uit 32 landen gebruik maken van hun diensten, waaronder ook België en Nederland.

Coinbase werkt anders dan traditionele cryptocurrency-uitwisselingen. In plaats van dat gebruikers moeten handelen op een markt, verkoopt Coinbase rechtstreeks cryptocurrency aan gebruikers tegen een vaste prijs (op basis van de huidige marktprijs). Hierdoor kunnen gebruikers hun cryptocurrencies sneller kopen dan op een exchange. Naast een normale bankoverschrijving is het ook mogelijk om cryptocurrency te kopen met een kredietkaart. ), iets wat vaak niet mogelijk is bij andere exchanges.

Nadat gebruikers hun Coinbase-accounts hebben geverifieerd, kunnen ze cryptocurrency meteen aanschaffen. De kosten voor transacties variëren van ongeveer 1,49% tot 3,99%, afhankelijk van uw betaalmethode. Wanneer je betaald met een kredietkaart betaal je iets meer dan via een traditionele overschrijving. Dit komt door de extra kosten van kredietkaartmaatschappijen en het risico van frauduleuze terugvorderingen. Dit betekent dat u ongeveer 2,5% kunt besparen door overschrijvingen te gebruiken. Deze kosten zijn lager dan die van andere concurrenten die cryptocurrency rechtstreeks aan hun gebruikers verkopen (zoals CEX.IO).

Met Coinbase kunnen gebruikers vier van de meest populaire cryptocurrencies kopen en verkopen; Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Sinds kort is het ook mogelijk om Bitcoin Cash aan te schaffen. Hoewel ze van plan zijn in de toekomst meer cryptocurrencies toe te voegen, zul je op dit moment een andere exchange moeten zoeken als je andere altcoins wilt kopen.

Coinbase Tutorial: Bitcoin & Cryptocurrency kopen met Coinbase

1) Account aanmaken en e-mail verifiëren

De eerste stap is om een ​​account aan te maken. Kies of u een account wilt aanmaken als persoon of voor een bedrijf. In eerste instantie wordt alleen om uw naam, e-mailadres en wachtwoord gevraagd. Hierna dient u de e-mailadres te verifiëren via de e-mail die u na registratie hebt ontvangen.

coinbase account aanmaken

 

2) Verifieer uw telefoonnummer

Vervolgens dien je een telefoonnummer te koppelen aan je account. Vervolgens krijg je een code toegezonden die je moet gebruiken om je nummer te verifiëren. Je telefoonnummer wordt tevens gebruikt als een extra beveiliging bij het inloggen op uw account. Zo krijg je telkens een code toegestuurd alvorens je kan aanmelden.

telefoonnummer toevoegen coinbase tutorial

3) Betaalwijze Kiezen

Kies je gewenste betaalwijze. Je hebt de keuze uit betalen via een bankoverschrijving of via een kredietkaart (Mastercard of VISA).

betaaloptie kiezen coinbase tutorial

Bij het instellen van uw portefeuille, is het mogelijk dat ze eerst twee kleine transacties zullen uitvoeren. Deze bedragen dien je vervolgens te verifiëren.

Voor elke methode (Visa, Mastercard of bankoverschrijving) moet je je identiteit verifiëren. Dit is vereist voor bijna alle cryptocurrency exchanges die fiat-valuta’s (USD, EUR, enz.) hanteren. Coinbase heeft deze gegevens nodig om te voldoen aan verschillende overheidsvoorschriften. Het verifiëren van je identiteit kan mogelijks enkele dagen duren. Daarnaast is het een volledig veilig en eenvoudig proces.

4) Bitcoin Kopen via Mastercard of Bankoverschrijving

Nadat je identiteit en betaalmethode werden geverifieerd is het tijd om uw cryptocurrency-aankoop te doen. De prijs en alle Coinbase-kosten staan ​​duidelijk vermeld op het moment dat u uw bestelling plaatst.

bitcoin kopen coinbase tutorial

Uw account wordt vervolgens gecrediteerd voor de hoeveelheid cryptocurrency die je hebt gekocht.

Opmerking: dit proces kan mogelijks zijn gewijzigd op het moment dat u zich aanmeldt bij Coinbase. Ze doen voortdurend kleine aanpassingen in hun ontwerp en aanmeldingsproces om het gebruiksgemak te verbeteren.

Coinbase Review: Veiligheid

Aangezien je deze Coinbase-review leest, is de kans groot dat dit een vraag is waar je mee zit. Het korte antwoord is ja, maar we zullen dit in 3 delen hieronder van naderbij bekijken.

Legitimiteit Van Het Bedrijf

Als een onderneming die onder andere ook actief is in de Verenigde Staten, is Coinbase verplicht om te voldoen aan de Amerikaanse wet- en regelgeving, zowel op federaal als op staatsniveau. Hier zijn enkele van de wetten, regels en regelgevende instanties waaraan Coinbase voldoet:

 • Geregistreerd als Money Services Business met FinCEN.
 • Voldoet aan de Bank Secrecy Act.
 • Voldoet aan de USA Patriot Act.
 • Voldoet aan de wetten en voorschriften betreffende de overdracht van overheidsgeld.

Deze regels en wetten dwingen verantwoording af op Coinbase, iets dat mogelijk ontbreekt bij sommige van hun offshore-concurrenten in andere landen met minder strenge regels.

Afgezien van de Verenigde Staten, heeft geen van de 31 andere landen, waar Coinbase actief is, licenties nodig om een ​​cryptocurrency-activiteit uit te voeren. Waaronder dus ook België en Nederland

Het is ook vermeldenswaardig dat Coinbase veel betrouwbare investeerders heeft die het bedrijf ondersteunen. Deze investeerders zijn Alexis Ohanian (mede-oprichter van Reddit), Bank Of Tokyo, Blockchain Capital en Digital Currency Group.

coinbase headquarters

Is Coinbase betrouwbaar?

Coinbase segregeert klantbedragen van operationele fondsen van het bedrijf. Deze klantenfondsen worden aangehouden op zogenoemde bewaarbankrekeningen. Dit betekent dat ze geen geld van jouw zullen gebruiken om hun bedrijf te runnen.

“Zelfs als Coinbase insolvent zou worden, konden de tegoeden op de bewaarbankrekeningen niet worden opgeëist door Coinbase of haar crediteuren. De fondsen die op die rekeningen staan, kunnen worden terugbetaald aan de klanten van Coinbase. “

98% van de cryptogeldfondsen van klanten worden opgeslagen in veilige offline “koude opslag” (cold storage). Deze cryptocurrencies worden op meerdere hardware wallets en papieren portefeuilles bewaard. De fysieke portefeuilles met cryptocurrency worden vervolgens opgeslagen in kluizen en kluisjes over de hele wereld. Deze maatregelen beschermen het geld van klanten tegen verlies of diefstal door hackers.

Het resterende gedeelte van cryptocurrency, dat online wordt opgeslagen, is volledig verzekerd door een syndicaat van Lloyd’s of London.

Het is belangrijk op te merken dat, ondanks dit alles, klanten nog steeds aansprakelijk zijn voor hun eigen persoonlijke accounts. Daarom wordt het meestal aanbevolen om uw cryptocurrencies op te slaan in een offline cold storage-portemonnee die u beheert. Je kan onze aanbevolen wallets hier bekijken.

Beveiliging Van Persoonlijke Accounts

Coinbase biedt zijn gebruikers een aantal functies om hun persoonlijke accounts te beveiligen. Het is ten allen tijde aangeraden om ook een sterk en uniek wachtwoord gebruiken.

Er zijn meerdere 2-factor authenticatie (2FA) methoden beschikbaar om uw account te beveiligen. De eenvoudigste 2FA-optie is via sms-bericht, maar we raden aan om een ​​2FA-app van derden te installeren. Opties hiervoor zijn onder andere Google Authenticator en Authy.

U kunt ook de activiteit van uw account volgen en een melding ontvangen als een nieuw apparaat of een nieuw IP-adres toegang probeert te krijgen tot uw account.

Klantenondersteuning – Customer Support

Coinbase biedt klantenondersteuning aan via e-mail. Meestal krijg je binnen 24 à 72 uur antwoord. Voor algemene vragen hebben ze een uitgebreide FAQ.

Coinbase Review: Kopen & Verkopen – Limieten

De limieten voor het kopen en verkopen kunnen verschillen per gebruikerslocatie, betalingsmethode en verificatiestatus. Je kan je limieten op elk moment bekijken via je account eens je identiteit werd geverifieerd. Aankopen via overschrijving hebben hogere limieten dan aankopen via kredietkaart.

Je kan op elk moment hogere limieten aanvragen als deze niet aan uw behoeften voldoen. Uw limieten voor directe aankopen, zoals aankopen via kredietkaart, kunnen mogelijk niet worden verhoogd.

Ondersteunde Landen

Coinbase bedient (op moment van schrijven) klanten in de volgende landen:

Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Canada, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Jersey, Letland, Liechtenstein, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, San Marino, Singapore, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

Coinbase Tutorial: Cryptocurrency verzenden

Met de portefeuille op Coinbase kun je eenvoudig cryptocurrency opslaan, verzenden en ontvangen. Het verzenden van Bitcoin, Ethereum, Litecoin of Bitcoin Cash vanuit uw portemonnee kan in slechts enkele stappen worden voltooid:

 1. Navigeer naar het tabblad Verzenden.
 2. Kies de portemonnee die u wilt verzenden en kies effectief welke cryptocurrency u verzendt.
 3. Voer het bedrag in dat u wilt verzenden.
 4. Voer het adres in waarnaar u geld wilt verzenden.
 5. Stuur geld.

coinbase bitcoin verzenden

Wees Voorzichtig met het verzenden van fondsen via Coinbase

Coinbase houdt bij naar waar hun gebruikers cryptocurrency verzenden. Ze zijn in staat bepaalde overdrachten te verbieden. Coinbase heeft accounts afgesloten voor de volgende activiteiten:

 • Cryptocurrency verzenden naar goksites.
 • Cryptocurrency verzenden naar LocalBitcoins.
 • Cryptocurrency verzenden voor darknet-aankopen.

In situaties waarbij Coinbase accounts heeft afgesloten, worden gebruikers vrijwel altijd terugbetaald.

Hoewel we het gebruik van cryptogeld voor illegale activiteiten niet goedpraten, denken we niet dat een bedrijf moet beslissen hoe je je cryptocurrency kunt besteden. Dit is een andere reden waarom aanbevolen wordt om cryptocurrency op te slaan in een portemonnee die je zelf beheert.

Coinbase Tutorial: Cryptocurrency ontvangen

Het ontvangen van cryptocurrency op Coinbase is zeer eenvoudig.

Navigeer naar uw tabblad ‘Accounts‘. Zoek vervolgens de portefeuille op waar u geld naartoe wilt en klik op de knop “Ontvangen“.

bitcoin ontvangen coinbase

Vervolgens krijg je een QR-code en het portefeuille adres van uw account. Gebruik dit adres in het verzendveld van een transactie om cryptocurrency te ontvangen.

Coinbase Review: Conclusie

Om deze review van Coinbase samen te vatten, denken we dat Coinbase een geweldige plek is voor nieuwkomers om cryptocurrency te kopen. Nieuwkomers zullen Coinbase gemakkelijker in gebruik vinden dan vele andere exchanges. Na het aankopen van cryptocurrency raden we altijd aan om je crypto’s op te slaan in een portefeuille die je zelf beheert. Zeker wanneer het over grote bedragen gaat.

Voordelen van Coinbase:

 • Gebruiksgemak.
 • Koop cryptocurrency snel en eenvoudig.
 • Betaal met Mastercard, VISA of via bankoverschrijving
 • Lagere tarieven dan vele concurrenten (bij het aankopen van cryptocurrency).
 • Betrouwbaar en gereguleerd bedrijf.
 • Bewaart veilig klantengelden.
 • Gelden zijn verzekerd (tot een bepaald niveau)

Nadelen van Coinbase:

Voldoet deze exchange niet aan je behoeften? Bekijk dan onze uitgebreide lijst van cryptocurrency exchanges voor België en Nederland.

Facebook
Twitter
LinkedIn