Bitcoins kopen met PayPal

Op zoek naar een manier om bitcoins te kopen via PayPal in België of Nederland?

Wel, ik ga er geen doekjes om winden: het is mogelijk, maarrrr… niet zonder nadelen.

Je zal merken dat in elk van de 4 opties die hieronder besproken worden, iedere optie zijn voor en zijn nadelen heeft. De methode die jij uiteindelijk kiest zal afhankelijk zijn van jou situatie.

Wat bedoel ik met nadelen?

Zelf heb ik ook een lange tijd gezocht naar een directe oplossing (via een exchange bijvoorbeeld), maar die is er helaas NIET… PayPal laat het helaas niet (meer) toe rechtstreeks geld te storten naar een handelsplatform om een bitcoin aankoop te doen. Dit omwille van een wijziging in de voorwaarden waar exchanges slechts weinig aan kunnen veranderen (helaas).

Toch zijn er manieren!

Bitcoin kopen via PayPal: Wat zijn de opties?

bitcon kopen met PayPal betaalmethode

1) Instant Bitcoins kopen met PayPal via Paxful

Wens je nu meteen een aankoop te doen? Dan is Paxful wellicht jou beste keuze!

Reken bij deze methode wel op hogere transactiekosten (die beginnen vanaf 19%).

Goed om weten: Op Paxful handel je in principe met een andere persoon (P2P) en niet met de exchange zelf. Op basis van het aantal bitcoin je wenst aan te kopen connecteert Paxful jou met iemand die deze bitcoin aanbiedt in ruil voor een PayPal-betaling. Paxful gaat je normaal gezien steeds koppelen met de meest betrouwbare partijen om een instant en veilige transactie te garanderen. Handelen op Paxful is, net zoals bij andere handelsplatformen, altijd op eigen risico.

buy bitcoin with paypal paxful

Hoe ga ik van start?

1. Navigeer via deze link naar Paxful.com (zo kom je meteen op de juiste pagina)

2. Kies het bedrag dat je wenst te spenderen en klik onderaan op “Continue”

Bitcoin kopen via Paypal met Paxful - Stap 2

3. Vul je e-mailadres in en voer de nodige confirmatie uit indien nodig.

Bitcoin kopen via Paypal met Paxful - Stap 3

4. Kies een betaalmethode. Voor PayPal navigeer bovenaan naar “Online Transfers”, selecteer vervolgens PayPal en klik op continue.

Bitcoin kopen via Paypal met Paxful - Stap 4

5. Lees de Offer Terms goed na. Klik vervolgens op “Check if you agree with offer terms”. Vervolgens zie je de persoon met wie je zal handelen, alsook zijn of haar reputatie op de website. Een hoge reputatie betekent veel succesvolle transacties. Klik onderaan op continue.

Bitcoin kopen via Paypal met Paxful - Stap 5

6. Vervolgens wordt gevraagd om je e-mailadres te verifiëren. Klik op de knop “Verify”. Kijk nu je mailbox na en vul de verificatiecode die je werd toegestuurd in op de website. Maak vervolgens ook een wachtwoord aan en klik op de reCAPTCHA. 

7. Nu ben je klaar om te traden. Succes!

2) Bitcoin kopen met PayPal via WireX (Crypto kredietkaart)

Niet de meest vanzelfsprekende manier om Bitcoins te kopen via PayPal, wel de goedkoopste (en bovendien een must-have voor crypto-fanaten!)

Bitcoin kopen via Paypal kredietkaart

Wirex biedt een crypto-kredietkaart die is verbonden met uw WireX-portefeuille. Al het geld dat in deze portefeuille wordt gestort (al dan niet met PayPal) kan eenvoudig worden ingeruild tegen een aantal cryptocurrencies zoals Bitcoin, Litecoin, Ripple en nog aantal anderen.

Het voordeel van deze fysieke kredietkaart is dat je je cryptocurrency in feite kan gebruiken als traditioneel geld voor traditionele aankopen. In winkels, op restaurant, etc… (Cool, right?)

Naast de kaart hebben ze ook een zeer gebruiksvriendelijke app.

WireX is ongetwijfeld de goedkoopste optie die hier besproken wordt. Je bespaard namelijk transactiekosten die al snel hoog kunnen oplopen.

Het enige nadeel is natuurlijk dat je deze kaart moet aanvragen en dat het een tijdje kan duren voor je ze in handen hebt. Indien een tijdje wachten geen probleem is, dan is dit ongetwijfeld de meest aan te raden optie uit het rijtje.

Hoe ga ik van start?

 1. Navigeer naar WireXapp.com en maak een account aan.
 2. Vraag een fysieke kredietkaart aan
 3. Koppel de Wirex kredietkaart aan uw PayPal account.
 4. Kies in PayPal voor de optie “Opnemen met Kaart”
 5. Stuur het geld naar uw Wirex-kaart
 6. Het geld staat nu op je kaart en kan eenvoudig worden omgezet naar Bitcoin (of andere cryptocurrencies)

3) Bitcoin kopen met PayPal via LocalBitcoins

Een andere optie en gelijkaardig aan #1 is LocalBitcoins.

koop bitcoin met PayPal via localbitcoins

Localbitcoins is een P2P (peer-to-peer) handelsmarkt voor Bitcoin. Zie het als de eBay voor Bitcoin.

Het is mogelijk om zelf een advertentie aan te maken (in feite een zoekertje) of een aanbieding te zoeken van een lokale verkoper in België of Nederland. Er zijn meestal voldoende aanbiedingen te vinden voor PayPal transacties.

In tegenstelling tot Paxful word je dus niet rechtstreeks verbonden met een aanbieder. Hierdoor is deze manier iets omslachtiger.

Let op dat je ook via deze manier vaak een  hoge transactiekost betaald. Verkopers op het platform willen namelijk winst maken op hun transacties. Ook hier zijn transacties altijd op eigen risico!

4) Indirect Bitcoin Kopen met PayPal via Bitpanda

Een iets omslachtigere manier om een Bitcoin aankoop via PayPal te verrichten, maar zeker een mogelijkheid!

Bitpanda is een online broker waar je bepaalde cryptocurrencies (zoals BTC, ETH, LTC, Dash, …) kunt aankopen via een aantal verschillende betaalmethoden. Hoewel PayPal hier niet in het lijstje staat, is er wel een “omweggetje” om het zo te noemen.

Hoe ga ik van start?

 1. Maak een account op Bitpanda.com en voer de nodige verificaties uit.amazon tegoedkaart kopen PayPal
 2. Koop een (Duitse) Amazon giftcard. Dit kan bijvoorbeeld bij GamesCardsDirect
 3. Reken deze giftcard af via PayPal
 4. Navigeer terug naar de website van BitPanda en klik op “Buy”
 5. Kies de cryptocurrency die je wenst aan te kopen
 6. Kies voor “Redeem Voucher” en voer vervolgens de code van de Amazon Gift card hier in.

Zoals je merkt, niet meteen de minst omslachtige manier. Maar je spaart er wel wat transactiekosten mee uit in vergelijking met enkele van bovengenoemde websites. Belangrijk om te weten is ook dat dit enkel met Duitse Amazon Gift cards werkt. Kijk op voorhand ook steeds na of deze methode nog beschikbaar is op BitPanda.

Wat is nu de beste methode om Bitcoin te kopen?

Zoals je kan zien uit bovenstaande methodes is het duidelijk dat er geen ideale manier is om bitcoin aan te kopen met behulp van Paypal. De methode die jij kiest zal dus enorm afhankelijk zijn van je situatie. 

 • Wil je besparen op transactiekosten? Dan is WireX wellicht jou beste keuze. 
 • Wil je PayPal toch gebruiken en moet dit proces snel voor je gaan? Dan kies je best voor Paxful

Weet wel dat je meestal beperkt bent in het bedrag je wenst te verhandelen (vaak slechts kleine aankopen mogelijk van enkele honderden euro’s.). Gaat het om een groter bedrag, dan raad ik je toch aan om te kijken naar een alternatieve optie.

Dus, misschien een beetje kort door de bocht, maar ik heb wel degelijk het beste voor met de bezoekers van Cryptobijbel als ik zeg dat ik het niet zou aanraden om PayPal te gebruiken om bitcoin (of eender welke cryptocurrency) aan te kopen. Er zijn namelijk betere manieren.

Wat is het beste alternatief om Bitcoin aan te kopen?

bitcoin kopen via paypal (bank)

Heb je geld op je PayPal rekening, en is deze rekening gekoppeld aan je bank? Wel, dan raad ik aan gewoon even je PayPal fondsen op te nemen op je bankrekening en een account aan te maken bij een exchange die het toelaat om via overschrijving of kredietkaart te storten. Hiervoor raad ik Coinbase aan. Betaal je liever via Bancontact of iDeal? Dan is BitVavo wellicht je beste optie.

Hoewel Coinbase geen deposits via PayPal toelaat, kan je je fondsen wél opnemen via je PayPal rekening!

Nog een leuk extraatje voor degenen die nog geen account hebben: Stort je voor minstens 90 euro dan krijg je een bonus van 9 euro. Dit bedrag komt tevens direct op je rekening en is niet onderhevig aan allerlei voorwaarden. Meld je aan bij Coinbase en krijg €9 gratis in crypto.

Een account aanmaken en geld storten is heel eenvoudig. Moest er toch iets niet duidelijk zijn, kan je hier een stap-voor-stap tutorial vinden.

Wat te doen na aankoop?

Het is belangrijk dat je na een aankoop zelf in het bezit bent van je bitcoin privésleutel.

bitcoin portefeuille

Daarom is het vaak verstandig een wallet aan te maken of aan te kopen, die je liefst van al offline bewaard.

Zeker wanneer het gaat over grotere bedragen wordt cold storage (je cryptomunten bewaren via een offline wallet) ten allen tijden aangeraden. Voor kleinere bedragen en indien je van plan bent om regelmatig transacties uit te voeren, zijn mobiele of online wallets vaak net iets handiger.

Indien je meer informatie wenst over het veilig opslaan van je bitcoins, raden we het aan om zeker volgende blogposts eens door te nemen:

 

Goed om te weten

Zoals je merkt is PayPal niet de meest conventionele manier om bitcoin te kopen en zijn de opties zeer beperkt. Het is belangrijk dat je op voorhand weet waar je aan begint.

Zo zijn er ook enkele nadelen:

Duurdere transactiekosten:
Het is belangrijk om te weten dat een aankoop verrichten via PayPal je meestal meer zal kosten wat fees betreft dan andere methodes. Er zijn wellicht iets voordeligere opties zijn (rechtstreeks naar een exchange via Bancontact bijvoorbeeld.).

Beperkt aantal cryptocurrencies:
Vergeleken met traditionele exchanges, waar je via overschrijving of kredietkaart een aankoop kan doen, zijn de opties voor exchanges die Paypal accepteren, zoals je intussen weet, zeer beperkt. Niet alleen in aantal exchanges, ook in aantal cryptocurrencies. Vaak kan je enkel de populairste cryptocurrencies aankopen (denk dus aan Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP, …). Indien je een altcoin wilt aankopen met een lagere market cap, zal dit wellicht niet mogelijk zijn (althans niet rechtstreeks).

Pas op met P2P PayPal transacties:
Pas altijd op met online aankopen, zeker bij peer-to-peer transacties.

Altijd op eigen risico!
Transacties uitvoeren via eender welke van bovengenoemde methodes, is altijd op eigen risico! Dit artikel is louter informatief. CryptoBijbel is geen financieel adviseur en wij raden het dan ook ten allen tijden aan om een financieel adviseur  te raadplegen bij het investeren in cryptocurrency of bij andere financiële aankopen!

Wat zijn de alternatieven?

Hierboven heb ik er al enkele opgenoemd, maar de meest populaire manieren om bitcoin of een andere cryptocurrency aan te kopen zijn:

 • Aankopen via kredietkaart
 • Aankopen via Bancontact of iDeal
 • Aankopen via rechtstreekse overschrijving
 • Aankopen via andere online betaalservice (vb. Skrill, Neteller)

Wij hebben de beste exchanges om cryptocurrency aan te kopen in België & Nederland reeds opgelijst in deze blogpost.

Waarom staat eToro niet in de lijst?

Indien je gelijkaardige artikels hebt gelezen dan is de kans groot dat dit platform ook wordt genoemd ivm Paypal-to-bitcoin aankopen, en meestal ook bovenaan het lijstje staat, vandaar voel ik me een beetje verplicht hem hier ook te vermelden.

Ook ikzelf heb de fout gemaakt bij het initieel schrijven van dit artikel om eToro aan te prijzen als één van de betere opties.  Intussen heeft een lezer van deze blog me gecontacteerd en me bewust gemaakt van de slechte klantenservice van dit platform. Daarom heb ik besloten deze website hier niet meer te vermelden.

Wil je meer weten, dan verwijs ik je graag naar de Trustpilot van eToro.