Bitcoins kopen met PayPal

Op zoek naar een manier om bitcoins te kopen via PayPal in België of Nederland?

Wel, ik ga er geen doekjes om winden: het is mogelijk, maar niet eenvoudig! Hieronder worden 4 methoden opgelijst die het mogelijk maken, maar vooraleer ik dat doe graag toch nog even het volgende:

Zelf heb ik ook een lange tijd gezocht naar een directe oplossing, maar die is er helaas NIET… Dit heeft voornamelijk te maken met de voorwaarden  van PayPal (en cryptocurrency exchanges kunnen hier helaas weinig aan veranderen).

Dus, misschien een beetje kort door de bocht, maar ik heb wel degelijk het beste voor met de bezoekers van Cryptobijbel als ik zeg dat ik het niet zou aanraden om PayPal te gebruiken om bitcoin (of eender welke cryptocurrency) aan te kopen. En wel hierom:

 • Je vermijd (zeer) hoge transactiekosten
 • Het is omslachtig en kan enkele dagen duren
 • Je bent zeer beperkt in het bedrag dat je kan storten (vaak slechts kleine aankopen mogelijk)
  (onderaan dit artikel worden deze puntjes iets uitgebreider besproken)

Wat is het beste alternatief om Bitcoin aan te kopen?

bitcoin kopen via paypal (bank)

Heb je geld op je PayPal rekening, en is deze rekening gekoppeld aan je bank? Wel, dan raad ik aan gewoon even je PayPal fondsen op te nemen op je bankrekening en een account aan te maken bij een exchange die het toelaat via overschrijving / kredietkaart of Bancontact te storten. Hiervoor raad ik Coinbase aan.

Coinbase is één van de populairste exchanges wereldwijd en ook de favoriete optie onder gebruikers in België en Nederland. Hoewel ze geen deposits via PayPal toelaten, kan je je fondsen wél opnemen via je PayPal rekening!

Nog een leuk extraatje (voor nieuwe leden): Stort je voor minstens 90 euro dan krijg je een bonus van 9 euro. Dit bedrag komt tevens direct op je rekening en is niet onderhevig aan allerlei voorwaarden.

Klik hier om je te registreren bij Coinbase.

Een account aanmaken en geld storten is heel eenvoudig. Moest er toch iets niet duidelijk zijn, kan je hier een stap-voor-stap tutorial vinden.

Toch Bitcoin kopen via PayPal?

Indien je toch per se via PayPal wilt kopen en je echt geen andere uitweg ziet, lijst ik hier enkele opties op.

bitcon kopen met PayPal betaalmethode

1) Bitcoin kopen met PayPal via WireX (Crypto kredietkaart)

Niet de meest vanzelfsprekende manier om Bitcoins te kopen via PayPal, maar wel de meest aan te raden optie uit het lijstje.

Bitcoin kopen via Paypal kredietkaart

Wirex biedt een crypto-kredietkaart die is verbonden met uw WireX-portefeuille. Al het geld dat in deze portefeuille wordt gestort, kan eenvoudig worden ingeruild tegen een aantal cryptocurrencies zoals Bitcoin, Litecoin, Ripple en nog aantal anderen.

Het voordeel van deze fysieke kredietkaart is dat je je cryptocurrency in feite kan gebruiken als traditioneel geld voor traditionele aankopen. In winkels, op restaurant, etc…

Het nadeel is uiteraard dat je deze kaart moet aanvragen en dat het een tijdje kan duren voor je ze in handen hebt. Een beetje omslachtig dus, maar indien een tijdje wachten geen probleem is, dan is dit ongetwijfeld de meest aan te raden optie uit het rijtje. (Nog een voordeel: via deze manier bespaar je heel wat transactiekosten uit vergeleken met de opties die verder besproken worden).

Hoe ga ik van start?

 1. Navigeer naar WireXapp.com en maak een account aan.
 2. Vraag een fysieke kredietkaart aan
 3. Koppel de Wirex kredietkaart aan uw PayPal account.
 4. Kies in PayPal voor de optie “Opnemen met Kaart”
 5. Stuur het geld naar uw Wirex-kaart
 6. Het geld staat nu op je kaart en kan eenvoudig worden omgezet naar Bitcoin (of andere cryptocurrencies)

2) Bitcoins kopen met PayPal via Paxful

Op zoek naar een iets snellere manier om bitcoin aan te kopen via PayPal, dan is Paxful misschien wel de way to go.

Het nadeel is wel dat je hoge transactiekosten moet rekenen. (Die beginnen vanaf 33%). Beperk je dus enkel tot aankopen van kleinere bedragen om de transactiekosten niet te hoog te laten oplopen.

Opgelet: Op Paxful handel je in principe rechtstreeks met een andere persoon (P2P) en niet met de exchange zelf. Je ziet altijd de reputatie van die persoon wanneer je een aankoop verricht. Wees echter voorzichtig! Transacties via dit platform zijn altijd op eigen risico.

buy bitcoin with paypal paxful

Hoe ga ik van start?

 1. Navigeer naar Paxful.com 
 2. Kies het bedrag dat je wenst te spenderen en klik onderaan op “Continue”
 3. Kies een betaalmethode. Voor PayPal navigeer naar “Online Transfers” en selecteer PayPal
 4. Lees de Offer Terms goed na. Klik vervolgens op “Check if you agree with offer terms”
 5. Vervolgens zie je de persoon en de reputatie van die persoon op het platform. Daarnaast zie je ook de fee die je betaald.
 6. Confirm

3) Bitcoin kopen met PayPal via LocalBitcoins

Een andere optie en gelijkaardig aan #2 is LocalBitcoins.

koop bitcoin met PayPal via localbitcoins

Localbitcoins is een P2P (peer-to-peer) handelsmarkt voor Bitcoin. Zie het als de eBay voor Bitcoin.

Het is mogelijk om zelf een advertentie aan te maken (in feite een zoekertje) of een aanbieding te zoeken van een lokale verkopen in België of Nederland. Er zijn meestal voldoende aanbiedingen te vinden voor PayPal transacties.

Let op dat je ook via deze manier vaak een enorm hoge transactiekost betaald. Verkopers op het platform willen namelijk winst maken op hun transacties. Ook hier zijn transacties altijd op eigen risico!

4) Indirect Bitcoin Kopen met PayPal via Bitpanda

Een iets omslachtigere manier om een Bitcoin aankoop via PayPal te verrichten, maar zeker een mogelijkheid!

Bitpanda is een online broker waar je bepaalde cryptocurrencies (zoals BTC, ETH, LTC, Dash, …) kunt aankopen via een aantal verschillende betaalmethoden. Hoewel PayPal hier niet in het lijstje staat, is er wel een “omweggetje” om het zo te noemen.

Hoe ga ik van start?

 1. Maak een account op Bitpanda.com en voer de nodige verificaties uit.amazon tegoedkaart kopen PayPal
 2. Koop een (Duitse) Amazon giftcard. Dit kan bijvoorbeeld bij GamesCardsDirect
 3. Reken deze giftcard af via PayPal
 4. Navigeer terug naar de website van BitPanda en klik op “Buy”
 5. Kies de cryptocurrency die je wenst aan te kopen
 6. Kies voor “Redeem Voucher” en voer vervolgens de code van de Amazon Gift card hier in.

Zoals je merkt, niet meteen de minst omslachtige manier. Maar je spaart er wel wat transactiekosten mee uit in vergelijking met enkele van bovengenoemde websites. Belangrijk om te weten is ook dat dit enkel met Duitse Amazon Gift cards werkt. Kijk op voorhand ook steeds na of deze methode nog beschikbaar is op BitPanda.

Koop bitcoin NIET via eToro

Indien je gelijkaardige artikels hebt gelezen dan is de kans groot dat dit platform ook wordt genoemd en meestal bovenaan het lijstje staat, vandaar voel ik me een beetje verplicht hem hier ook te vermelden.

Ook ikzelf heb de fout gemaakt bij het initieel schrijven van dit artikel om eToro aan te prijzen als één van de betere opties.  (Intussen hebben enkele lezers me gecontacteerd en me bewust gemaakt van de slechte klantenservice en de twijfelachtige praktijken (lees: veel spam) van dit platform).

Verder ga ik hier niet te veel meer over uitweiden. Wil je meer weten, dan verwijs ik je graag naar de Trustpilot van eToro.

Wat te doen na aankoop?

Het is belangrijk dat je na een aankoop zelf in het bezit bent van je bitcoin privésleutel.

bitcoin portefeuille

Daarom is het vaak verstandig een wallet aan te maken of aan te kopen, die je liefst van al offline bewaard.

Zeker wanneer het gaat over grotere bedragen wordt cold storage (je cryptomunten bewaren via een offline wallet) ten allen tijden aangeraden. Voor kleinere bedragen en indien je van plan bent om regelmatig transacties uit te voeren, zijn mobiele of online wallets vaak net iets handiger.

Indien je meer informatie wenst over het veilig opslaan van je bitcoins, raden we het aan om zeker volgende blogposts eens door te nemen:

Goed om te weten

Zoals je merkt is PayPal niet de meest conventionele manier om bitcoin te kopen en zijn de opties zeer beperkt. Het is belangrijk dat je op voorhand weet waar je aan begint.

Zo zijn er ook enkele nadelen:

Duurdere transactiekosten:
Het is belangrijk om te weten dat een aankoop verrichten via PayPal je meestal meer zal kosten wat fees betreft dan andere methodes. Er zijn wellicht iets voordeligere opties zijn (rechtstreeks naar een exchange via Bancontact bijvoorbeeld.).

Beperkt aantal cryptocurrencies:
Vergeleken met traditionele exchanges, waar je via overschrijving of kredietkaart een aankoop kan doen, zijn de opties voor exchanges die Paypal accepteren, zoals je intussen weet, zeer beperkt. Niet alleen in aantal exchanges, ook in aantal cryptocurrencies. Vaak kan je enkel de populairste cryptocurrencies aankopen (denk dus aan Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP, …). Indien je een altcoin wilt aankopen met een lagere market cap, zal dit wellicht niet mogelijk zijn (althans niet rechtstreeks).

Pas op met P2P PayPal transacties:
Pas altijd op met online aankopen, zeker bij peer-to-peer transacties.

Altijd op eigen risico!
Transacties uitvoeren via eender welke van bovengenoemde methodes, is altijd op eigen risico! Dit artikel is louter informatief. CryptoBijbel is geen financieel adviseur en wij raden het dan ook ten allen tijden aan om een financieel adviseur  te raadplegen bij het investeren in cryptocurrency of bij andere financiële aankopen!

Wat zijn de alternatieven?

Hierboven heb ik er al enkele opgenoemd, maar de meest populaire manieren om bitcoin of een andere cryptocurrency aan te kopen zijn:

 • Aankopen via kredietkaart
 • Aankopen via Bancontact
 • Aankopen via rechtstreekse overschrijving
 • Aankopen via andere online betaalservice (vb. Skrill, Neteller)

Wij hebben de beste exchanges om cryptocurrency aan te kopen in België & Nederland reeds opgelijst in deze blogpost.