Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin Kopen Met iDEAL

Snel navigeren:
bitcoin kopen ideal

Bitcoin kopen met iDEAL is ongetwijfeld de populairste methode in Nederland.

Er worden dagelijks namelijk duizenden transacties verricht door mensen die bitcoin of een andere cryptocurrency wensen aan te kopen via iDeal.

Dit komt omdat iDeal wordt ondersteund door alle Nederlandse banken. Een bitcoin aankoop via iDeal is tevens sneller dan een normale overschrijving, maar vaak ook de goedkoopste manier vergeleken met andere methodes (vb. Paypal).

Intussen zijn er ook aantal platformen die een bitcoin of crypto aankoop mogelijk maken. De beste opties vind je op deze pagina.

Indien je nog niet goed weet waar te beginnen, of je omwille van het grote aanbod van bitcoin aanbieders door het bos de bomen niet meer ziet, dan ben je hier op de juiste plek!

Ben je van België? Bekijk dan deze pagina: bitcoin kopen met bancontact

Waar Bitcoin kopen met iDEAL?

ExchangeKenmerkenScoreWebsite
bitvavo exchange- Handelsplatform
- Hoog handelsvolume
- 250+ cryptocurrencies
- Geavanceerde tradingmogelijkheden
- Opties voor periodieke aankopen
- Lage kosten
- Staking
- Mobiele app
- Mogelijkheid bewaring crypto op platform
9/10
Bitvavo
crypto kopen bancontact belgie bcmtoday - Broker
- Geen trading mogelijk, alleen aan- en verkopen
- Duurdere transactiekosten
- 150+ cryptocurrencies
- Staking
- Mobiele applicatie
- Mogelijkheid bewaring crypto op platform
-
6/10BCMtoday
bitonic logo- Broker
- Geen trading mogelijk, alleen aan- en verkopen
- Alleen bitcoin in aanbod
- Mobiele applicatie
- Duurder
- Eigen wallet nodig
5/10Bitonic

Bovenstaande tabel geeft een overzicht van de platformen die een aankoop van crypto of bitcoin met iDeal mogelijk maken.

Daarnaast hebben we ook een score gegeven op 10. Deze score is gebaseerd op een aantal belangrijke factoren (transactiekosten, aanbod cryptocurries, algehele klanttevredenheid (Trustpilot), gebruikservaring, opties voor traders, …).

Belangrijk om weten: BCM en Bitonic zijn brokers. Bitvavo is een handelsplatform. Het grote verschil is dat een broker zelf de prijs bepaald voor de cryptocurrency die zij aanbieden. Je handelt dus niet vrij op de markt, zoals je dit bij een handelsplatform als Bitvavo wel doet. Logischerwijs zal je bij een broker dus altijd een hogere prijs betalen dan die daadwerkelijk is, of met andere woorden: je krijgt minder crypto in ruil voor het bedrag dat je investeert.

Spoiler alert: Het is Bitvavo die hier duidelijk als winnaar uit de bus komt. Bitvavo is dan ook niet voor niets de marktleider voor het handelen van cryptocurrency in Nederland, België en tal van andere Europese landen. Zij bieden tal van opties voor traders aan, zijn heel wat goedkoper dan de gemiddelde exchange. Als we kijken naar de algehele klanttevredenheid (Trustpilot rating) ligt hun score ook heel wat hoger dan hun Nederlandse concurrenten.

Eenvoudig cryptocurrency kopen met iDEAL

Cryptobijbel maakte een stap-voor-stap video van hoe je precies een bitcoin aankoop doet via iDeal op BitVavo:

Registreer via deze link op BitVavo en profiteer van onze bonus waarbij de eerste €1000 die je verhandelt volledig gratis is.

Overzicht platformen voor crypto aankopen met iDeal

Bitvavo – Cryptocurrency marktleider in Nederland

BitVavo is gevestigd in Amsterdam en is één van de bekendste exchanges (handelsbeurs) in Nederland, België maar ook in een aantal andere landen van Europa.

Gezien zijn Nederlandse roots is het dus niet geheel onlogisch dat je bij BitVavo probleemloos bitcoin of cryptocurrency kan kopen met iDeal, maar dit is zeker ook niet de enige optie!

Qua gebruiksvriendelijkheid is Bitvavo zeker een aanrader. Beginnende investeerders kunnen heel eenvoudig hun euro’s converteren naar crypto. Maar ook voor professionele traders zijn er heel wat geavanceerde opties. Tevens zit je hier ook goed als je meer dan alleen bitcoin wil aankopen. Zij bieden maar liefst 250+ handelsparen aan.

Bovendien zijn ze bij de goedkoopste handelsplatformen wereldwijd om te handelen. Nieuwe gebruikers traden zelfs volledig gratis voor de eerste 10000 euro die ze verhandelen wanneer ze aanmelden via onze partnerlink. Daarna betaal je 0.25% per aan- of verkoop. Hiermee zitten ze bij de laagsten van de markt, wat natuurlijk het grote aantal traders en het handelsvolume verklaard.

BitcoinMeester – Groot aanbod cryptocurrency

Crypto kopen België - Bitcoin Meester BCMtoday

BCMtoday (voorheen BitcoinMeester) bied 150+ verschillende cryptocurrencies aan. Het grote verschil zit hem eigenlijk in het feit dat ze fungeren als broker en niet als handelsplatform.

Net als Bitvavo bieden ze ook opties voor staking aan, hebben ze een mobiele applicatie en zijn ze eenvoudig in gebruik.

Verder zijn ze echter zeer beperkt in mogelijkheden. Alleen wanneer we kijken naar het kostenverschil zouden we het onze lezers niet meteen aanraden boven bijvoorbeeld een Bitvavo. Toch is het een waardig alternatief voor Nederlandse investeerders die graag meerdere opties ter beschikking hebben en niet afhankelijk willen zijn van slechts één platform.

Bitonic – Alleen bitcoin

bitonic bitcoin exchange

Bitonic was tot een aantal jaren terug één van de voorlopers in Nederland. Helaas bieden ze heel weinig opties (lees: geen) voor traders! Bitcoin is dan ook de enige cryptocurrency die ze aanbieden… Wens je dus meerdere currencies aan te kopen, is deze exchange mogelijks niet je beste optie!

Wanneer je op deze exchange bitcoin met iDeal wenst te kopen, reken er dan wel op dat je bij transacties hoger dan 50 euro je bankrekening dient te worden geverifieerd. (Dit is ook niet abnormaal en helemaal geen ingewikkeld proces).

Daarnaast dien je eerst een eigen wallet aan te maken, die je dient op te geven bij de aankoop van je cryptocurrency. Na aankoop word je bitcoin vervolgens verzonden naar het opgegeven walletadres. Je zal dus niet in staat zijn om ze om te wisselen tegen een andere cryptocurrency of te verhandelen. Voor sommige investeerders kan dit dus zeker een extra drempel zijn, al wordt een eigen wallet wel altijd aangeraden.

Hoe kies je het beste platform voor een bitcoin aankoop met iDEAL?

Gebruiksvriendelijkheid

Hoe eenvoudig is het om bitcoin aan te kopen met iDEAL?

Bitcoin kopen met iDEAL (of een andere betaalmethode) is helemaal niet zo moeilijk. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken en deze te verifiëren.

De cryptocurrency aanbieders in bovenstaande tabel doen er dan ook alles aan om dit proces zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen. Het is te vergelijken met een iDEAL aankoop bij eender welke webshop.

Het enige verschil is dat er in het geval van een bitcoin of cryptocurrency aankoop gevraagd wordt naar identificatie gegevens. Dit is verplicht m.b.t. de KYC (Know Your Customer) wetgeving. Exchanges zijn daarom verplicht om, soms afhankelijk van het bedrag, een kopie te vragen van een identificatiebewijs. Dit kan je identiteitskaart zijn maar meestal is vb. je rijbewijs ook voldoende.

Bitcoin Kopen Met Ideal – Transactiekosten en handelskosten

Moet je hoge of lage transactiekosten betalen wanneer je bitcoin koopt met iDEAL?

Het voordeel van een bitcoin aankoop met iDEAL is dat deze vaak gratis zijn. Voor stortingen worden aan Nederlandse gebruikers doorgaans geen kosten gerekend. Is dit wel het geval dan zal dit duidelijk worden aangegeven wanneer je van plan bent een storting te doen.

Pas wanneer je actief gaat traden komen er transactiekosten aan te pas. Geen zorgen, deze kosten zijn vaak slechts een fractie van het bedrag dat je effectief trade. Het is dus niet zoals het verhandelen van bijvoorbeeld aandelen, waarbij je telkens makelaarskosten betaald. Toch zijn er wel degelijk verschillen en betaal je op een broker doorgaans meer dan op een handelsplatform als Bitvavo.

Goedkoopste bitcoin koers

Wie biedt de gunstigste bitcoin koers aan?

Het is belangrijk om te weten dat de koers kan verschillen per platform. Op Bitvavo (handelsplatform) betaal je altijd de prijs die op dat moment bepaald wordt door de markt zelf. Dit zal dus altijd voordeliger zijn dan wanneer je handelt via een broker (zoals BCM of Bitonic), die zelf hun prijs betalen. Deze verschillen zijn niet érg groot, maar kunnen wel oplopen als je van plan bent grotere aankopen te doen.

Hoewel die bedragen nooit veel zullen afwijken, kan het soms toch de moeite lonen om de vergelijking voor jezelf eens te maken als je van plan bent om een (heel) grote aankoop te doen (hou in dat geval ook zeker rekening met de transactiekosten!) Wanneer we de platformen in deze blog vergelijken kan je er steeds vanuitgaan dat BitVavo altijd over de gunstigste tarieven zal beschikken.

Snel bitcoin kopen met iDEAL?

Of met andere woorden:
Hoe lang duurt het vooraleer mijn gegevens worden geverifieerd en een betaling wordt uitgevoerd?

Dit is afhankelijk van het platform dat je kiest en het moment wanneer je van plan bent om in te stappen. Het verifiëren van je identiteitsgegevens is vaak een manueel proces, daarom kan het soms wat langer duren als anders. Uit onze ervaring worden identiteitsgegevens vaak binnen de 10 minuten geverifieerd. Al kan dit in sommige gevallen oplopen tot maximum één werkdag.

We hebben zelf telkens de test gedaan op alle bovenstaande platformen. Het is Bitvavo en BCM waar we het snelst een aankoop konden doen. Bij beide platformen werd onze account binnen het kwartier geverifieerd, waarna we meteen aan de slag konden.

Bitcoin kopen met iDEAL is in ieder geval je beste keuze als je snel wenst te handelen. Een overschrijving zou namelijk enkele werkdagen kunnen duren, terwijl een aankoop met iDEAL instant wordt verwerkt.

Wat te doen na een bitcoin aankoop via iDeal?

Het is nooit aangeraden je bitcoin (of andere cryptocurrency) te bewaren op de exchange zelf.bitcoin kopen - veilig bewaren achteraf

Dit komt omdat de exchange in het beheer is van jouw bitcoin (of crypto) en dus ook de privésleutel (tenzij dit anders wordt vermeld op de exchange zelf). In het geval je die privésleutel niet zelf beheert, wat bij de meeste platformen het geval is, kies je dus best voor een veilige manier om je bitcoin te bewaren.

Moest het ooit voorvallen dat de exchange waar je je bitcoin hebt aangekocht wordt gehackt, failliet gaat, of eender wat, bespaar je je heel wat hoofdpijn (en geld) als je ervoor hebt gekozen je eigen bitcoin wallet aan te maken of te kopen en je dus zelf in het beheer bent van je privésleutel.

Er zijn heel wat mogelijkheden, zo heb je: paper wallets, mobile wallets, desktop wallets en hardware wallets. 

De keuze van wallet die je maakt is afhankelijk van persoon tot persoon. Een voorbeeld: Koop je bitcoin aan als investering en ben je van plan om lange tijd niets te verkopen of te verhandelen? Dan is een hardware wallet ongetwijfeld de beste keuze. 

Zelf beschik ik over een hardware wallet (de Ledger Nano S) waar ik het grootste deel van mijn cryptocurrencies bewaar. Daarnaast heb ik ook een mobile wallet waar ik dagdagelijkse aankopen mee kan verrichten moest dat nodig zijn. 

Wil je graag meer info? Bekijk dan zeker deze uitgebreide bitcoin wallet-gids, waar we alle opties bespreken!

Nuttige links:

Facebook
Twitter
LinkedIn