Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Cryptocurrency Resources

Snel navigeren:

Cryptocurrency Resources: De ultieme lijst

Hieronder vind je een compleet overzicht van nuttige Cryptocurrency Resources. Deze pagina wordt continu geüpdatet met nieuwe nuttige resources. BOOKMARK IT 😉
P.S.: Klik op een foto om direct de desbetreffende site te bekijken!

Cryptocurrency Resource #1: Boeken over Cryptocurrency, Bitcoin en Blockchain.

Bitcoin en Cryptocurrency zijn intussen uitgegroeid tot dé buzzwords van de 21e eeuw. Als je meer wil weten over deze technologieën, zullen volgende boeken zeker een antwoord kunnen bieden op de vele vragen die je waarschijnlijk zult hebben.

Ontbreekt er een boek in deze lijst? Laat het gerust weten in de comments…

The Internet of Money

 Het boek “The Internet of Money” is een verzameling inspirerende en visionaire gesprekken van de wereldberoemde bitcoin-expert Andreas M. Antonopoulos, die de toekomst van geld beschrijft op een laagdrempelige, boeiende en grappige manier die geschikt is voor alle doelgroepen, of ze nu technisch zijn of niet. Andreas M. Antonopoulos heeft meer dan 150 lezingen over het onderwerp bitcoin en blockchain aan het publiek over de hele wereld afgeleverd. Deze verzameling vertegenwoordigt enkele van de beste gesprekken, bewerkt voor duidelijkheid en leesbaarheid.

Mastering Bitcoin

Doe mee aan de technologische revolutie die de financiële wereld stormenderhand verovert. Mastering Bitcoin is je gids door de ogenschijnlijk complexe wereld van bitcoin, en biedt de kennis die je nodig hebt om deel te nemen aan “The Internet of Money”. Of je nu de volgende geweldige app bouwt, investeert in een startup of gewoon nieuwsgierig bent naar de technologie, Mastering Bitcoin biedt essentiële details om je op weg te helpen. Bitcoin, de eerste succesvolle gedecentraliseerde digitale valuta, staat nog in zijn kinderschoenen en toch is het al een miljarden economie die openstaat voor iedereen met de kennis en passie om deel te nemen.

Mastering Ethereum

Als u aan de slag wil gaan met het Ethereum-protocol of een van de vele open source-ontwikkelaars, integrators en systeembeheerders bent die al met dit platform werken, is Mastering Ethereum het definitieve boek over het onderwerp. Auteurs Gavin Wood en Andreas Antonopoulos bieden alles wat u moet weten over het bouwen van slimme contracten en gedecentraliseerde autonome organisaties op de blockchain van Ethereum.

Cryptocurrency: The Future of Money

Het systeem dat geld beheerd, met zijn makelaars en tussenpersonen, is ruwweg hetzelfde gebleven gedurende eeuwen. Nu is er een alternatief en het plaatst ons op het punt van een revolutie die onze wereld zou kunnen hervormen. Cryptocurrency, een technologie met het transformatieve potentieel van de drukpers of het internet. Ze omzeilen de elites en omzeilen de poortwachters. In tegenstelling tot traditioneel geld zijn ze peer-to-peer, hebben ze geen nationaliteit, zijn ze digitaal en democratisch. Ze zijn ook wetteloos. Voor de Afghaanse vrouw die een bankrekening wordt geweigerd door een repressieve samenleving, of een van de 2,5 miljard unbanked individuen ter wereld, openen cryptocurrencies nieuwe mogelijkheden. Hoe ziet een wereld zonder banken of creditcards of zelfs nationale valuta eruit voor ons allemaal? Van Silicon Valley tot de straten van Beijing, dit is een boek over een revolutie in wording, een verhaal over menselijke vinding en een gids voor de toekomst.

The Business Blockchain

De Business Blockchain brengt nieuw grondgebied in kaart om ons begrip van de blockchain te vergroten. Een overtuigende gids die je geest tot actie oproept. William Mougayar anticipeert op een toekomst die uit duizenden, zo niet miljoenen, blockchains bestaat die niet alleen wrijvingloze waarde-uitwisseling mogelijk maken, maar ook een nieuwe stroom van waarde, die rollen, relaties, vertrouwen, macht en bestuur herdefinieert.

The Age of Cryptocurrency

Bitcoin is intussen uitgegroeid tot een echt buzzword.Je kunt het blijkbaar gebruiken om iets van koffie tot auto’s te kopen, maar toch lijken maar weinig mensen echt te begrijpen wat het is. Dit werpt de vraag op: waarom zou iemand zich iets aantrekken van bitcoin?

 

In “The Age of Cryptocurrency” leveren Wall Street-journalisten Paul Vigna en Michael J. Casey het definitieve antwoord op deze vraag. Cybermoney staat klaar om een revolutie te lanceren, een die traditionele financiële en sociale structuren zou kunnen heruitvinden en de miljarden “onbekende” mensen in een nieuwe wereldeconomie zou brengen. Cryptocurrency houdt de belofte in van een financieel systeem zonder tussenpersoon, waarvan het ene eigendom is van de mensen die het gebruiken en het andere beschermd tegen de verwoesting van een crash zoals die van 2008.

Cryptocurrency Resource #2: nuttig

CoinMarketCal

Een kalender die een overzicht geeft van alles wat er staat te gebeuren in de cryptowereld. Conferenties, tokens die worden toegevoegd aan nieuwe exchanges, events, nieuwe tokens.

cryptocurrency resource #3: Crypto Marktkapitalisaties & Prijs

Volg de marktkapitalisatie en prijsbewegingen van je favoriete cryptocurrencies in real-time.

Coincap

Op coincap krijg je een real-time overzicht te zien van de prijswijzigingen van honderden cryptocurrencies. Zij beschikken ook over een mobiele applicatie.

CoinMarketCap

Wellicht de allerpopulairste en meest bezochte cryptocurrency website aller tijden. Deze site geeft een overzicht van alle crypto coins en tokens, met bijhorende prijs, totale marktkapitalisatie, grafieken etc.

 

Alles wat een trader of investeerder nodig heeft om in een oogopslag te weten hoe zijn favoriete token de voorbije tijd heeft gepresteerd.

OnChainFX

Vergelijkbaar met de 2 bovenstaande, hoewel OnchainFX nog vele extra opties te bieden heeft. Zo kan je extra kolommen toevoegen die extra informatie weergeven (vb. hoeveel % een bepaalde coin van zijn All Time High of hoogste prijs punt staat en hoeveel dagen dit geleden is.

CryptoWatch

Real-time grafieken en marktinzichten van de belangrijkste cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Nav en vele anderen. Daarnaast heb je de optie om te filteren zodat je enkel een overzicht krijgt van je favoriete coins op je favoriete exchanges.

World Coin Index

Een ander alternatief voor Coinmarketcap & Coincap met nog enkele extra’s waaronder een ICO kalender en de optie om je portfolio toe te voegen.

CoinDex

Iphone applicatie waar je eenvoudig een watchlist kan samenstellen, om zo up-to-date te blijven van de laatste prijzen. Tevens kan je met deze applicatie steeds je portfolio op de voet volgen.

CrypTrader

 Platform voor cryptocurrency traders, met een compleet overzicht van de belangrijkste grafieken en indicators in real-time. Ze hebben ook een chat / troll box.

Flippening Watch

Ethereum vs Bitcoin. Zal de marktkapitalisatie van Ethereum die van Bitcoin overnemen? Volg het hier op de voet.

Bitcoin Wisdom

Volg live de prijswijzingen van Bitcoin en Litecoin, met daarnaast enkele belangrijke trading indicators waaronder de EMA, MACD en anderen.

cryptocurrency resource #4: Cryptocurrency Fora

Volg de interessantste discussies over Bitcoin, Blockchain en cryptocurrency op de voet via volgende fora.

BitcoinTalk Forum

BitcoinTalk is het ultieme Bitcoin & cryptocurrency forum. Hier vind je alles terug wat je nodig hebt, gaande van de introductie van een nieuwe token, talks met developers, algemene discussies of gewoonweg totale nonsens (het is en blijft een forum…). Zeker het bekijken waard.

BitcoinTalk heeft tevens een subforum enkel voor Nederlandstaligen

Bitcoin.com Forum

Forum van de officiële Bitcoin site, met intussen meer dan 35.000 leden en een zeer actieve community.

BitcoinGarden Forum

Het Bitcoingarden Forum kwam tot stand in januari 2017, met intussen een 15000 tal leden.

CryptoCurrency Talk Forum

Een zeer actief forum in een modern jasje. Opgericht in 2013.

cryptocurrency resource #5: De Beste Cryptocurrency Portfolio's

Om de prijs actie van al je cryptomunten op de voet te kunnen volgen maken sommige websites en applicaties het mogelijk om een portfolio samen te stellen. Hieronder enkele van de betere cryptocurrency portfolio resources. (Opgepast, werkt zeer verslavend 😉 )

Crypto Compare

Eén van mijn persoonlijke favorieten. Hier kan je, gratis, je eigen crypto portfolio samenstellen en in real-time opvolgen. Daarnaast bieden ze ook een geavanceerde charting tools voor je portfolio én tevens een accounting tool, zodat je steeds een overzicht hebt van tokens die je koopt en verkoopt alsook de winst / verlies op die bepaalde trade. Je hebt ook de mogelijkheid om je portfolio publiek te maken en / of te delen met vrienden. Voorlopig beschikken ze nog niet over een mobiele app.

Blockfolio

Wil je toch per se een real-time overzicht van je portfolio in een app? Dan is Blockfolio zeker een goede optie. Gratis te downloaden in de App store & Google Play Store.

Delta

Een ander alternatief is Delta. Delta werd gelanceerd door een Belgisch start-up bedrijf (Gent). Momenteel ondersteunt Delta meer dan 2000 verschillende cryptocurrencies. Daarnaast kan je ook ICO investeringen toevoegen aan je portfolio. Deze gratis app is beschikbaar voor iOS  en Android.

cryptocurrency resource #6: De Beste Cryptocurrency Exchanges

Intussen zijn er honderden exchanges waar je je favoriete munten kan kopen en verkopen. Hieronder een lijst van de meest bekende en over het algemeen meest betrouwbare cryptocurrency exchanges. We bespreken de meeste van deze exchanges ook in een uitgebreide blogpost: De beste Bitcoin & Cryptocurrency exchanges

Coinbase

Coinbase wordt ondersteund door bekende investeerders en heeft intussen miljoenen klanten wereldwijd. Dat maakt het één van de populairste en bekendste handelsplatformen voor cryptocurrencies ter wereld. Via het Coinbase-platform kun je eenvoudig en op een veilige manier digitale valuta kopen, gebruiken, opslaan en verhandelen. Ze ondersteunen voornamelijk de meest bekende tokens waaronder Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Tevens beschikken ze over een handige applicatie zodat je ook via mobiel op een eenvoudige manier kan handelen. Daarnaast krijg je gratis Bitcoin ter waarde van 10$ bij het aanmaken van een account. Zeker een aanrader!

Lees hier een uitgebreide review & tutorial over coinbase

Binance

 Binance is een snel groeiende exchange die operationeel is sinds 2017. Hoewel het platform gebaseerd is in China, staat het open voor bijna alle landen over de hele wereld. Daarnaast beschikken ze over hun eigen crypto token (Binance coin of BNB), die een korting geeft aan traders bij het verhandelen van hun favoriete munten. Ze voegen geregeld nieuwe tokens toe. Maandelijks laten ze de community stemmen over welke cryptocurrency ze zullen toevoegen. Daarnaast organiseren ze regelmatig leuke wedstrijden waarbij je heet wat tokens kan winnen. Binance is absoluut één van mijn persoonlijke favorieten.

Cex

Cex.io biedt een breed scala aan services voor het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Op het platform kunnen gebruikers eenvoudig fiat-geld verhandelen ijn ruil voor cryptocurrencies en omgekeerd. Daarnaast biedt het Cex platform gepersonaliseerde en gebruiksvriendelijke trading dashboards en margehandel. Over het algemeen kent deze exchange een zeer goede reputatie en is tevens zéér gebruiksvriendelijk.

Kraken

Kraken is ondertussen de grootste Bitcoin exchange in volume (euro). Kraken maakt het net als andere exchanges mogelijk om eenvoudig te handelen tussen Bitcoin en euro’s, US Dollars, Canadese dollars, Britse Ponden en zelfs Japanse Yen. Naast Bitcoin hebben ze uiteraard nog een hele reeks andere cryptocoins beschikbaar, waaronder Ethereum, Ethereum Classic, Monero, Augur, ZCash, Litecoin, Ripple, Stellar, etc.

ShapeShift

ShapeShift ondersteunt verschillende cryptocurrencies waaronder Bitcoin, Ethereum, Monero, Dash, Dogecoin, Zcash en vele anderen. Het is niet mogelijk om via betaalkaart of een ander betaalsysteem je digitale valuta aan te kopen. Het platform heeft geen fiat-beleid en staat enkel de uitwisseling toe tussen bitcoin en andere ondersteunende cryptocurrencies.

BitFinex

Bitfinex is momenteel een van de grootste en meest populaire crypto exchange die er is. Het platform, gebaseerd in Hong Kong, geeft gebruikers de optie om de volgende cryptocurrencies te verhandelen in ruil voor USD of BTC: Bitcoin, Bitcoin Cash, Dash, Ethereum, Zcash, Monero, Litecoin, Ethereum Classic, OmiseGo, EOS, IOTA, Santiment en Ripple.

BitTrex

Bittrex is een cryptocurrency exchange gebaseerd in de VS, die u de mogelijkheid biedt om meer dan 190 verschillende cryptocurrencies tegelijk te verhandelen. Ze zijn goed gereguleerd en voldoen aan alle huidige Amerikaanse regels, zodat crypto-gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid van hun fondsen.

BitStamp

Bitstamp is een Europese bitcoin-marktplaats. Het platform is een van de eerste generatie bitcoinbeurzen die een loyale klantenbasis heeft opgebouwd. Bitstamp is een bekend en vertrouwd platform in de bitcoin-gemeenschap. Ze bieden geavanceerde beveiligingsfuncties zoals 2FA (authenticatie in twee stappen), multisig technologie en volledige cold storage. Na het openen van een gratis account en het doen van een storting, kunnen gebruikers onmiddellijk beginnen met handelen.

Cryptopia

Cryptopia is een andere populaire cryptocurrency exchange die het kopen en verkopen van méér dan 400(!!) altcoins ondersteunt. Ze zijn snel gegroeid, vooral omdat ze beschikken aan dit enorm aantal aan crypto tokens die vaak niet te vinden zijn op ander exchanges. Heb je een token in het oog met een lage marktkapitalisatie, dan is de kans groot dat je hem op dit platform kunt verhandelen.

Poloniex

Poloniex is een van ‘s werelds meest toonaangevende cryptocurrency uitwisselingsplatform. Ze bieden een overzichtelijke handelsomgeving met meer dan 100 verschillende cryptocurrencies, met daarnaast enkele geavanceerde tools voor charting en data. Hoewel deze exchange al enkele keren in een minder goed daglicht is gekomen (vooral omwille van de zeer trage customer service), blijft het wel één van de meest bekende vooral omwille van hun breed aanbod aan munten. Ze maken het enkel mogelijk om cryptocurrencies onderling te verhandelen, je kan dus helaas geen munten aankopen met euro’s of dollars.

Facebook
Twitter
LinkedIn

cryptocurrency resource #7: Podcasts

Podcasts zijn een ideale manier om die ellendige files iets productiever door te brengen. Hier volgt een lijst met de beste podcasts omtrent blockchain, Bitcoin en cryptocurrency.

Epicenter

Een podcast over de technologieën, projecten en mensen die de globale en gedecentraliseerde blockchain revolutie leiden. Wekelijks nieuwe talks!

Bitcoin Knowledge

Interviews met de belangrijkste mensen in de Bitcoin, blockchain en fintech industrie.

Block Channel

Blockchannel is een educatieve podcast volledig gewijd aan het delen van informatieve inzichten over de kracht van de op blockchain gebaseerde technologieën.

Ethereum Review

Podcast met een focus op Ethereum en alle tokens binnen het Ethereum netwerk.

ICO Alert Podcast

Podcast van de bekende website icoalert.com. Zij bekijken de laatste nieuwe initial coin offerings, altijd met een kritische blik.

Unchained

 Unchained biedt talks met een aantal van de slimste ondernemers, techneuten, investeerders en denkers in de crypto industrie. Deze podcast behandelt een mooie mix van onderwerpen voor zowel beginners als gevorderden

Hash Power

Hash Power is een driedelige audio documentaire die de wereld van blockchain en cryptocurrency verkent, met industrie leiders waaronder Naval Ravikant, Olaf Carlson-Wee, Fred Ehrsam en vele anderen.

Coin Mastery

Coin Mastery is een zeer interessante podcast om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over cryptocurrency en wat er speelt in de markt. Deze podcast focust zich vooral op Bitcoin, maar regelmatig gaat het ook over andere cryptocurrencies.

The Quiet Master of Cryptocurrency

Tim Ferriss deed één aflevering over cryptocurrency die zo’n indruk heeft achtergelaten dat hij niet mag ontbreken in deze lijst. In aflevering 244, getiteld “The Quite Master of Cryptocurrency”  interviewt hij Nick Szabo, een computerwetenschapper en tevens één van de grondleggers van Bitcoin en Naval Ravikant. In deze aflevering behandelen ze de basisprincipes van Bitcoin, Ethereum, ICOs, cryptocurrency en de blockchain technologie.

Facebook
Twitter
LinkedIn

cryptocurrency resource #8: Crypto Tools & Interessante Websites

Hier volgt een lijst me de coolste cryptocurrency Tools en websites op het web.

Heb je zelf nog een leuke tool of site gevonden die aan dit rijtje kan worden toegevoegd? Laat het weten in de comments 🙂

QR Code Generator

Met deze gratis tool kan je binnen enkele seconden een QR code genereren voor je Bitcoin, Litecoin, Ethereum of Dogecoin adres.

RSI Hunter

Krijg inzicht in de cryptocurrencies die momenteel het meest oversold of overbought zijn. Een handige tool om de grootste prijsveranderingen op de voet te volgen.

Bitcoin ATM Map

Ben je benieuwd welke landen Bitcoin ATMs beschikbaar hebben? Hier krijg je een volledig overzicht van alle pinautomaten. Zo vind je eenvoudig de dichtstbijzijnde Bitcoin ATM in je buurt.

CryptoFinane

Een add-on voor Google Sheets om in real-time cryptocurrency prijzen in een mooi Excel spreadsheet overzicht te krijgen.

Block Explorer

Ontdek de volledige online Bitcoin en Ethereum blockchain. Krijg inzicht in miners en transactiekosten.

Etherscan

Alles wat je moet weten over de Ethereum. Bekijk historische volumes en real-time transacties die gebeuren binnen het Ethereum netwerk.

Facebook
Twitter
LinkedIn

cryptocurrency resource #9: Cryptocurrency Wallets

Er zijn heel wat wallets (portefeuilles) beschikbaar waarop je je tokens op een veilige manier kan bewaren. Hieronder een overzicht van de veiligst bevonden alternatieven. Van hardware wallets tot applicaties waarmee je eenvoudig transacties kan uitvoeren.

My Ether Wallet

Een open-source webapp voor Ethereum en alle Ethereum assets (ERC20 coins). Zeker één van de bekendste portefeuilles op het internet.

Jaxx

Jaxx werd ontwikkeld in 2014 door Ethereum co-founder Anthony Di Lorio. De wallet ondersteunt vele verschillende tokens en is beschikbaar voor iOS, Android, Windows, Mac en nog enkele andere platformen.

Ledger Hardware Wallet

De Ledger wallet is één van de bekendste hardware wallets. Ze hebben intussen enkele verschillende modellen beschikbaar waarop je tal van verschillende tokens kan bewaren.

Trezor Hardware Wallet

 De allereerste en veiligste hardware wallet. Net als de Ledger ondersteunen ze vele verschillende tokens.

Exodus

Exodus is de allereerste desktop wallet waar je meerdere van je assets op kan bewaren. In de wallet zit Shapeshift ingebouwd, waardoor je eenvoudig kan schakelen en transacties kan doen tussen verschillende coins.

Coinomi

Coinomi is een wallet met een zeer gebruiksvriendelijke interface. Ze ondersteunen vele verschillende altcoins en is volledig open-source.

Bitcoin Core

Bitcoin Core is een open-source project en een bekende wallet voor Bitcoin. Aangezien er veel data dient te synchroniseren moet je wel meer dan 145GB vrije ruimte hebben op je harde schijf.

Electrum

Bitcoin wallet met tal van opties om je Bitcoin op een veilige manier te bewaren. Electrum is volledig gedecentraliseerd en compatibel met bekende hardware wallets waaronder Trezor, Ledger en Keepkey. Te gebruiken op mobile en desktop.

My Celium

Bitcoin Wallet voor Android en Iphone. Naar eigen zeggen de populairste wallet applicatie.

Samourai

Een moderne Bitcoin wallet applicatie en een goed alternatief voor MyCelium. Maakt het eenvoudig om BTC te verzenden en ontvangen.

Wallet List

De eenvoudigste manier om je publieke wallets te delen met anderen.

MetaMask

MetaMask is een Chrome extensie waarmee je je Ethereum wallet eenvoudig aan je browser kan koppelen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

cryptocurrency resource #10: Initial Coin Offering (ICO) Resources

Het is niet altijd vanzelfsprekend om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe ICO’s. Deze lijst zal dan ook enorm van pas komen als je op zoek bent naar nieuwe crypto tokens om (al dan niet) aan je investeringen toe te voegen.

Coin Schedule

Deze site geeft een overzicht van lopende en aankomende ICO’s, die volgens hen de moeite zijn om te volgen of in te investeren (Gold & Silver plated). Daarnaast wordt bij de lopende ICO’s weergegeven hoeveel % van het totale bedrag er reeds werd opgehaald.

ICO Countdown

Zoals de naam al aangeeft, een beknopt overzicht van ICO’s met daarbij een countdown timer wanneer de token sale van start gaat. Volgens de website bestaat de lijst enkel uit cryptocoins die volgens hen interessant zijn (neem dit met een korrel zout en doe zeker en vast je eigen research).

ICO List

Lijst met lopende, aankomende en net gemiste ICO’s. Telkens met een overzicht van URLs naar de verschillende kanalen (Website, Bitcointalk topic, twitter / facebook pagina, …), totaal aantal tokens in verhandeling, de currency waarmee je kan investeren, start & einddatum etc.

ICO Tracker

Een ander alternatief om op de hoogte te blijven van nieuwe ICO’s. Zij geven ook telkens een rechtstreekse link naar de whitepaper. Tevens kan je zien of er al dan niet een startbonus is voor de desbetreffende crowdsale (Vb: 50% = je krijgt 50% extra tokens als early investor.)

Token Market

Een marktplaats voor tokens en digitale activa. Gebruikers kunnen rechtstreeks onderzoek doen, investeren in een project OF zelf een crowdsale voor een eigen project lanceren. Het beste aan de site vind ik momenteel de ICO calendar, waar je een gedetailleerd overzicht krijgt van opkomende ICO’s met bijhorende links en info. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om alerts in te stellen.

ICO Rating

ICOrating specialiseert zich in het evalueren van bedrijven die een ICO in het vooruitzicht hebben. Ze bekijken op een objectieve manier naar bedrijven en geven zo een score die bepaald of het, volgens hen, een goede investering is. Goede info om mee te nemen vooraleer je zelf op onderzoek uitgaat! 😉

Smith + Crown

Eveneens een zeer uitgebreid overzicht van opkomende Initial Coin Offerings, met een korte beschrijving, een start & einddatum en het totale bedrag dat reeds werd opgehaald, …

ICOO

Zelf je eigen ICO crowdsale lanceren? Dan kunnen de mensen van ICOO je misschien verderhelpen…

Initial Coin Offering Subreddit

De algemene subreddit voor ICO’s

cryptocurrency resource #11: Blogs & Nieuws websites

Om op de hoogte te blijven van wat er speelt op de cryptomarkt heb je de keuze uit 1001 websites. Hier volgt een lijst van de meest populaire crypto blogs en nieuws websites.

CoinTelegraph

Nieuws, recente gebeurtenissen, tutorials, …  in een visueel aangename en overzichtelijke website. Ze beschikken ook over een ICO kalender.

CoinDesk

Alles over cryptocurrency, Bitcoin & Blockchain.Van laatste gebeurtenissen tot zeer uitgebreide en informatieve artikels.

Crypto Coins News

What’s in a name. Een ander alternatief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Deze site heeft een hoge credibiliteit bij de community en tevens een goede nieuwsbrief om te volgen.

ETH News

Vooral gefocust op de cryptocurreny Ethereum, maar niet uitsluitend. Zij hebben tevens een mobiele app voor zowel Android als iOS. Indien Ethereum een groot deel is van je portfolio, is deze website zeker een must!

Bitcoin Magazine

 Op deze blog vind je alles over Bitcoin en Blockchain. Zelden gaat het over een andere cryptocurrency dan BTC. Een must read als je portfolio voornamelijk uit Bitcoin bestaat!

Bitcoin News

Opgericht door enkele zeer gemotiveerde Bitcoin early adaptors. Roger Ver, een invloedrijke persoon binnen (en buiten) de cryptocurrency community, is de oprichter van deze website. Hier vind je nieuws, een forum, gidsen voor beginners én raar maar waar een online Bitcoin casino.

Crypto Insider

CryptoInsider heeft schrijvers en experten in meer dan 15 landen. Het verschil met andere nieuwssites is dat zij zich focussen op een bepaald topic, om daar kwaliteitsvolle content voor te schrijven. Quality over quantity, wat voor mij een groot pluspunt is.

The Bitcoin News

Een website die, ondanks zijn naam, niet enkel focust op Bitcoin maar zich vooral richt op belangrijke gebeurtenissen in de crypto markt. Dit in de vorm van beknopte en to the point artikels. Ideaal voor wanneer je niet al te veel tijd hebt om door een artikel van meer dan 2000 woorden te ploeteren.

News BTC

NewsBTC is een blog die zich vooral focust op het actief traden van cryptocurrencies. Het grote deel van de content bestaat uit technische analyses en last-minute nieuws die mogelijk een impact hebben op de prijs van een bepaalde cryptocurrency.

Blockchain Technologies

Een enorm uitgebreide blog die een antwoord biedt op alle vragen omtrent Blockchain technologie. Zeer interessant voor beginners én gevorderden die meer willen weten over alles wat te maken heeft met blockchain.

Bits On Blocks

Persoonlijke blog geschreven door Antony Lewis, met als doel om kwaliteitsvolle en dummy-proof content naar voren te brengen over blockchain voor investeerders en ondernemers.

Cryptocurrency Nieuws: Subreddit

De subreddit voor cryptocurrency, met discussies over de laatste gebeurtenissen.

cryptocurrency resource #12: YouTube

Op een medium als Youtube is het moeilijk om effectief kwaliteitsvolle content te onderscheiden van subjectieve video’s die uiteindelijk louter dienen als promo (twitter term: shillen) van een bepaalde crypto of voor andere eigen doeleinden. Daarom is deze lijst voornamelijk gebaseerd op persoonlijke voorkeuren en personen waar ik zelf al één en ander van heb geleerd.

Ontbreekt er iemand in deze lijst? Laat het gerust weten in de comments…

Chris Dunn

Chris Dunn is een cryptocurrency trader & investor. Hij focust zich voornamelijk op Bitcoin. Op regelmatige basis post hij nieuwe video’s met analyses over de huidige status van de markt.

Andreas M. Antonopoulos

Auteur van boeken als: “Mastering Bitcoin” & “The Internet Of Money”. Een zeer interessante kerel om te volgen en daarom ook mijn persoonlijke favoriet in deze lijst. Zijn inspirerende talks zijn terug te vinden op zijn YouTube channel.

BoxMining

Het laatste nieuws en trends over alles wat te maken heeft met Blockchain, Bitcoin, Ethereum en andere crypto assets. Zeer interessante content en niet al te technisch.

Crypto Daily

Dagelijks nieuws over wat er speelt in de markt, met af en toe een interview met één of andere CEO. Gebracht op een zeer originele manier en zonder al te veel technisch jargon.

Ivan On Tech

Een blockchain en crypto allesweter met een zeer technische achtergrond. Heeft het vooral over de technologie die er schuilt achter bepaalde crypto munten en kijkt met een kritische blik naar nieuwe projecten. 

Crypt0

Podcast / Talk show. Praat over het laatste nieuws in de crypto space en post regelmatig interviews. Los van zijn irritante intro’s een goede bron van informatie 🙂

Node Investor

Node investor focust zich vooral op analyses over de crypto markt alsook technische analyse van bepaalde cryptocurrencies, om zo mogelijk toekomstige patronen te bepalen.

World Crypto Network

 Nieuws en updates over de crypto markt, alsook interessante gesprekken met mensen uit de crypto community.

Crush The Street

Nieuws, trends en talks met mensen in de crypto space.

High Altitude Investing

 Voornamelijk markt- en technische analyses. Interessante video’s als je zelf niets van TA begrijpt en er iets meer over wil leren. (Neem technische analyse altijd met een korreltje zout!!)

The Cryptoverse

Een podcast en youtube channel over de laatste nieuwigheden over blockchain, Bitcoin en cryptocurrency. De host, Chris Coney deelt hierbij, zoals hij zelf omschrijft, zijn eigen morele, ethische en filosofische interpretatie over de huidige gebeurtenissen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Er zijn ondertussen al tal van documentaires en films te vinden over onze geliefde digitale valutas. Hier volgt een overzicht van de meest populaire video’s die ongetwijfeld een positieve indruk op je zullen achterlaten.

 Ontbreekt er een video of docu in deze lijst? Laat het gerust weten in de comments…

Banking On Bitcoin

Niet sinds de uitvinding van het internet zelf is er zo’n controversiële technologische creatie geweest als Bitcoin. Bitcoins vroege pioniers probeerden de lijnen van soevereiniteit en de financiële status quo te vervagen. Na jaren van ondergrondse ontwikkeling, greep Bitcoin de aandacht van een nieuwsgierig publiek – evenals de woede van de toezichthouders die de technologie had ondermijnd. Maar na belangrijke arrestaties van prominente cybercriminelen, wordt Bitcoin, die eigenlijk op verkiezingsnacht is gestegen, nog steeds geconfronteerd met zijn meest serieuze tegenstander, de banken.

Living On Bitcoin For A Week

Van de maker van de bekende documentaire ‘Super Size Me’, gaat Morgan Spurlock nu op pad om de vreemde nieuwe wereld van Bitcoin te ontdekken en probeert gedurende een week te overleven met niets anders dan de digitale valuta.
Met veel misinformatie en misverstanden rondom Bitcoin tegenwoordig, is dit Spurlocks poging om alle voor- en nadelen van het gebruik van peer-to-peer valuta te begrijpen en hoe het ooit de wereldeconomie zou kunnen beïnvloeden.

Life Inside a Secret Chinese Bitcoin Mine

In oktober 2014 kreeg Motherboard toegang tot een enorme, geheimzinnige Bitcoin-mijn die ondergebracht is in een herbestemde fabriek in de provincie Liaoning op het platteland van Noordoost-China.

Dit is de infrastructuur die het gedecentraliseerde netwerk van de digitale valuta in stand houdt en waar de operators aanzienlijk veel aan verdienen.

De mijn die werd bezocht, is slechts een van de zes sites die eigendom zijn van een gesloten groep van vier personen, onderdeel van een kolossale mijnactiviteit die, vanaf het desbetreffende bezoek, cumulatief 4.050 bitcoins per maand genereerde, wat toen overeenkwam met een maandelijkse bruto van $ 1.5 miljoen.

Bitcoins in Argentina

Een van de meest voornaamste kwaliteiten van bitcoin is de onafhankelijkheid van elke door de overheid uitgegeven fiat-valuta. Pleiters beweren dat, in theorie, als de nationale valuta van een land zou instorten of extreem onstabiel zou worden, een gedecentraliseerde valuta zoals bitcoin het ideale alternatief is voor burgers om waarde te bewaren en de inflatie te bestrijden.

Inderdaad, Argentinië heeft aanzienlijke inflatie en monetaire beperkingen gezien op zijn fiat-valuta, de Argentijnse peso. ‘Bitcoins in Argentinië’ is een korte film die het verhaal vertelt van Argentijnen die zich tot bitcoin wenden als een alternatieve manier om hun rijkdom te beschermen.

The Bitcoin Doco

Het potentieel van Bitcoin om een verschil te maken in het leven van mensen is niet beperkt tot die in ontwikkelingslanden of speculanten die hopen snel rijk te worden. Het team achter ‘The Bitcoin Doco’ hoopt persoonlijke verhalen te vertellen over de impact van de digitale valuta op het leven van mensen, met de nadruk op de diversiteit van de Bitcoin-gemeenschap.

‘De Bitcoin Doco’ zal ernaar streven de context van Bitcoin in de reguliere samenleving op een toegankelijke en alomvattende manier te plaatsen, en tegelijkertijd enkele van de vele leden van de gemeenschap die bijdragen aan de groei van het ecosysteem, in de kijker te zetten.

I Am Satoshi

Open-sourceplatformen hebben o.a. software, educatie en retail al ontwricht, maar het banksysteem blijft onaangetast. ‘I am Satoshii’ vraagt of Bitcoin, een open-source technologie, kan leiden tot vernieuwende innovaties binnen verouderde valuta-, handels- en betalingssystemen.

Winnaar van ‘Most Creative Video’ bij de Blockchain-awards 2014, ‘I am Satoshi’ is een montage van 52 minuten waarin onderzoek wordt gedaan naar de relatie van bitcoin met het bredere financiële systeem.

The Rise and Rise of Bitcoin

Degenen die enige tijd deel hebben uitgemaakt van de bitcoin-gemeenschap, zullen als eerste zeggen dat de reis van bitcoin kan worden vergeleken met een achtbaanrit: onvoorspelbare hoogtepunten en dieptepunten, met een aantal onverwachte wendingen.

‘The Rise and Rise of Bitcoin’ documenteert de gebeurtenissen die de krantenkoppen hebben gehaald voor de digitale valuta, en gaat dieper in op wat de filmmakers het ‘grootste sociaaleconomische experiment ooit uitgevoerd’ noemen.

Bitcoin in Uganda

‘Bitcoin in Uganda’ dient als een voorbeeld van hoe de voordelen van de nieuwe digitale valuta een echt verschil kunnen maken in het leven van mensen. In deze kortfilm wordt een Oegandese student, Ronald, in de schijnwerpers gezet, die in de VS afhankelijk is van zijn familie om hem geld te sturen voor school.

Gefrustreerd door het langzame en dure systeem waar Ronald al zo lang op vertrouwt, suggereerde zijn zwager dat zijn vrouw overstapt op bitcoin om Ronald geld te sturen.

Life On Bitcoin

Een veel voorkomend argument van bitcoin-sceptici is dat de digitale valuta niet kan worden gebruikt om praktische, alledaagse artikelen op dezelfde manier te kopen. In juli 2013 begon een ambitieus koppel aan een 100-dagen “sociaal experiment”, waarbij ze uitsluitend gebruik maakten van de digitale valuta om tegenstanders te bewijzen dat het mogelijk is om een leven op bitcoin te hebben.

Gezien de vooruitgang die de afgelopen maanden is geboekt met meer handelaren en retailers die bitcoin accepteren, is het meest opmerkelijke aan ‘Life on Bitcoin’ niet dat Austin en Beccy Craig hun reis net begonnen na het uitwisselen van huwelijksgeloften, maar dat ze besloten op Bitcoin te leven, toen het ecosysteem nog veel minder ontwikkeld was.

Bitcoin: The End of Money As We Know It

Met de uitvinding van de block chain en het bitcoin-protocol creëerde Satoshi Nakamoto een valuta die anders is dan alle andere die we in de geschiedenis hebben gezien. De onbetrouwbare, gedecentraliseerde aard ervan maakt bitcoin een formidabele uitdaging voor traditionele banksystemen en fiat-geld.

Het team achter ‘Bitcoin: Het einde van geld zoals we het kennen’ hoopt te laten zien hoe disruptief de digitale valuta is voor de monetaire systemen waar we allemaal zo aan gewend zijn geraakt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn