Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Bitcoin: De Ultieme Gids

Snel navigeren:

Van bitcoin rookie naar bitcoin expert

Of je nu een nieuwkomer bent in de wereld van bitcoin of een doorgewinterde liefhebber op zoek naar diepgaande inzichten – we hebben voor elk wat wils. Op deze pagina vind je een overzicht van allerlei handige gidsen, handleidingen en interactieve resources over bitcoin. 

Al onze gidsen zijn volledig dummy-proof en dus ideaal voor beginners! Daarnaast zijn (en blijven) ze volledig gratis!

Wist je dat?

Bitcoin is de eerste succesvolle implementatie van een gedecentraliseerde digitale munt, ook wel cryptocurrency genoemd. 

Er is geen centrale bank of beheerder die aan het hoofd staat van het Bitcoin-netwerk. Het netwerk werkt volledig peer-to-peer, waarbij transacties onderling tussen gebruikers gebeuren, zonder dat daar een andere partij bij betrokken moet worden.

Transacties via het Bitcoin-netwerk worden geverifieerd door nodes in het netwerk en opgeslagen in de blockchain.

Bitcoin van A tot Z

Begin je reis met het verkennen van onze “Wat is Bitcoin?” introductiepagina, waar je de basisprincipes van deze digitale valuta leert kennen.

Of neem er een bakje popcorn bij en duik in onze verzameling van de “De Beste Bitcoin Documentaires en video’s”, die handelen over de werking, impact en verschillende toepassingsmogelijkheden van Bitcoin.

Voor degenen die zich willen verdiepen in de technische aspecten, bieden we een uitgebreide verkenning van de blockchain-technologie. Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop en ontdek de fascinerende wereld van Bitcoin en blockchain.

Bitcoin kopen en verkopen

Wil je een bitcoin aankoop doen, maar weet je niet zo goed hoe dat in zijn werk gaat?
Heb je een specifieke betaaloptie in gedachten, maar weet je niet goed uit welke van de vele bitcoin en cryptocurrency aanbieders je moet kiezen?

Op de volgende pagina’s leer je stap-voor-stap hoe een aankoop van bitcoin en cryptocurrency in zijn werk gaat en welk platform het meest geschikt is voor Belgische en Nederlandse handelaars.

Bitcoin kopen voor beginners

In volgende gids (met video) leggen we stap voor stap uit hoe je op een efficiënte en veilige manier een eerste bitcoin of cryptocurrency aankoop kan doen:

bitcoin kopen

Bitcoin kopen

Je wil bitcoin kopen maar je weet niet precies waar te beginnen? Geen zorgen! Met behulp van deze overzichtelijke gids helpen we je graag op weg zodat je eerste bitcoin aankoop volledig vlekkeloos verloopt. Van het kiezen van een geschikt en betrouwbaar cryptocurrency handelsplatform tot de aanschaf van bitcoin of een andere digitale valuta. Deze gids is geschikt voor zowel Belgische als Nederlandse investeerders.

Lees Meer »

Bitcoin snel en veilig aankopen

Niet alle bitcoin- en cryptocurrency handelsplatformen (exchanges) bieden dezelfde betaalopties aan. Kies jouw favoriete betaalmethode en vind de meest betrouwbare handelsplatformen die deze ondersteunen.

Alternatieve methodes om bitcoin te kopen

Let op: onderstaande manieren worden niet per se aangeraden wegens vaak hogere transactiekosten en te omslachtig. 

Bitcoin veilig bewaren

“Wat doe je na een aankoop van bitcoin of een andere cryptocurrency?”

Correct! -> Deze op een veilige manier bewaren.

Via een cryptocurrency handelsplatform kan je snel en eenvoudig een aankoop doen. Maar is het wel een goed idee om je fondsen zo maar op een handelsplatform te laten staan?

Via onderstaande gidsen maken we je bewust van de risico’s die dit met zich meedraagt.
Bovendien geven we alternatieve manieren om je digitale valuta op een zo veilig mogelijke manier te bewaren.

Bitcoin Spenderen en gebruiken

Je bent nu een ware bitcoin-expert geworden – zo overtuigd van het potentieel dat je je hele spaarvarken hebt leeggemaakt om het digitale goud te kopen – doe dit aub niet 🙂

Nu sta je bij de bakker en merk je plots dat ze daar geen bitcoin aanvaarden als geldig betaalmiddel… (I know, boomers…)

Wat nu?

Geen zorgen! Er zijn intussen tal van aanbieders die betalingen met cryptocurrency mogelijk maken. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je op de pagina “Bitcoin en crypto betaalkaarten”

Bitcoin trading - populaire trading platformen

Een uitgebreide review van enkele populaire bitcoin en cryptocurrency handelsplatformen met aantrekkelijke bonussen voor nieuwe leden.

Binance is het populairste trading platform wereldwijd, mede dankzij de spotgoedkope trading fees en een zeer groot aanbod van cryptocurrency trading pairs. Cryptobijbel is momenteel de enigste in België die een kickback optie voor nieuwe leden aanbiedt. Hierdoor worden trading fees nóg goedkoper!

Coinbase is een ideaal platform voor beginners die een eerste bitcoin of cryptocurrency aankoop willen doen. Doe je een cryptocurrency aankoop van €90 of meer via Coinbase, dan krijg je €9 gratis in de cryptocurrency die je net hebt gekocht.  Altijd leuk meegenomen!

Toch benieuwd naar andere exchanges?
Een overzicht van de populairste bitcoin en cryptocurrency handelsplatformen, inclusief een beknopte review van elke exchange vind je hier.

Facebook
Twitter
LinkedIn