Meer leren over Bitcoin?
 Op deze pagina vind je een overzicht van allerlei handige gidsen en handleidingen over Bitcoin. 
Deze gidsen zijn volledig dummy-proof en dus ideaal voor beginners! 

BITCOIN: De ultieme gids

Bitcoin is de eerste succesvolle implementatie van een gedecentraliseerde digitale munt, ook wel cryptocurrency genoemd. 

Er is geen centrale bank of beheerder die aan het hoofd staat van het Bitcoin-netwerk. Het netwerk werkt volledig peer-to-peer, waarbij transacties onderling tussen gebruikers gebeuren, zonder dat daar een andere partij bij betrokken moet worden.

Transacties via het Bitcoin-netwerk worden geverifieerd door nodes in het netwerk en opgeslagen in de blockchain.

Bitcoin van A tot Z

Wil je meer leren over Bitcoin en blockchain?
Ben je benieuwd naar het potentieel van deze virtuele munt in de toekomst, maar wil je tegelijkertijd ook bewust worden gemaakt van mogelijke struikelblokken op weg naar mass adoption? 

Dan zijn volgende resources een zeer goed begin!

Bitcoin kopen en verkopen

Wil je een bitcoin aankoop doen, maar weet je niet zo goed hoe dat in zijn werk gaat?
Wil je bitcoin aankopen via een specifiek betaaloptie, maar weet je niet goed uit welke van de vele bitcoin aanbieders je moet kiezen?

Op de volgende pagina’s leer je stap-voor-stap hoe een aankoop in zijn werk gaat, welke platform het beste is voor jou specifieke situatie en meer!

bitcoin kopen

Bitcoin Kopen

Bitcoin Kopen in België: Hoe en waar? Je bent enthousiast over het potentieel van Bitcoin en je wilt investeren… Of misschien wil je gewoon lekker wat gaan traden. Wat het ook moge zijn, je eerste bitcoin kopen (of althans een deel van een bitcoin) is helemaal

Bitcoin veilig bewaren

De populairste manier om bitcoin aan te kopen is via een online exchange. Maar wat doe je nu het best na een aankoop?

Het is belangrijk dat alleen jij toegang hebt tot je digitale fondsen en ZELF in het beheer bent van je privésleutels. Wanneer je fondsen zo maar op een exchange staan,  zijn ze namelijk vele gevoeliger aan hacks en andere veiligheidsrisico’s.

Kies daarom voor een veilige manier om je bitcoin, Ethereum, of andere cryptocurrency te bewaren. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leggen we uitgebreid uit in volgende blogpost:

bitcoin wallet

Beste Bitcoin Wallets

Beste Bitcoin Wallets Van 2021 Je eerste bitcoin aankoop (of andere cryptocurrency) is een feit en nu ben je op zoek naar een wallet om je virtueel goud veilig te bewaren. Of misschien heb je reeds een wallet, maar ben je benieuwd of die wel veilig genoeg is… Je

Bitcoin Spenderen en gebruiken

Je wilt bitcoin ook gebruiken voor dagdagelijkse aankopen…

… helaas merk je dat vele populaire webshops bitcoin niet als geldige betaaloptie aanvaarden.

Geen zorgen! Er zijn manier om ook op webshops als Bol, Amazon, Zalando, … een aankoop te doen met bitcoin. 

Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hier:

bitcoin betaalkaarten debit card

Bitcoin en Crypto Betaalkaarten

Op zoek naar een bitcoin of cryptocurrency betaalkaart (debetkaart) om zelfs dagdagelijkse aankopen mee te verrichten?  Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? In deze blog zetten we alles op een rijtje.

Populaire trading platformen

Een uitgebreide review van enkele populaire bitcoin en cryptocurrency handelsplatformen met aantrekkelijke bonussen voor nieuwe leden.

Binance is het populairste trading platform wereldwijd, mede dankzij de spotgoedkope trading fees en een zeer groot aanbod van cryptocurrency trading pairs. Cryptobijbel is momenteel de enigste in België die een kickback optie voor nieuwe leden aanbiedt. Hierdoor worden trading fees nóg goedkoper!

Coinbase is een ideaal platform voor beginners die een eerste bitcoin of cryptocurrency aankoop willen doen. Doe je een cryptocurrency aankoop van €90 of meer via Coinbase, dan krijg je €9 gratis in de cryptocurrency die je net hebt gekocht.  Altijd leuk meegenomen!

Toch benieuwd naar andere exchanges?
Een overzicht van de populairste bitcoin en cryptocurrency handelsplatformen, inclusief een beknopte review van elke exchange vind je hier.

Vind je dat je familie en vrienden ook op de hoogte moeten zijn van deze nieuwe revolutionaire technologie? 
Sharing is caring 😉