Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Waltonchain [WTC]

Waltonchain, opgericht op 30 november 2016, is een blockchain project genoemd naar Charlie Walton, de uitvinder van RFID technologie. Deze technologie wordt vaak gebruikt in de context van IoT (Internet of Things; het linken van fysieke objecten met het internet).

WALTON is in dit geval de afkorting voor Wisdom Alters Label, Trade, Organization and Network. Het hoofdkantoor van Waltonchain is gevestigd in Xiamen, China.

waltonchain wtc wat is waltonchain

Deze pagina wordt continu geüpdatet met belangrijk nieuws, evoluties en/of nieuwe partnerships. (Laatste update: 23/09/2018)

Wat is Waltonchain WTC?

RFID of Radio Frequency Identification?

Om Walton Chain beter te begrijpen is het niet slecht om te weten wat RFID precies is. 

RFID Tag
RFID Tag

RFID of Radio Frequency Identification, is een technologie die het mogelijk maakt om, door middel van een minuscule tag of chip, van een afstand informatie af te lezen en op te slaan. Deze tags kunnen zowel gebruikt worden in objecten, vb in producten, maar ook geplaatst worden in dieren of mensen. Het grote verschil met bijvoorbeeld een barcode is dat RFID tags niet per se zichtbaar moeten zijn om te worden gescand.

Enkele toepassingen hiervan:

 • Diefstalpreventie
 • Identificatie van personen en dieren
 • Voorraadbeheer en controle
 • Herkennen van de authenticiteit van een product (om zo bijvoorbeeld namaak van orgineel te onderscheiden)

Welk probleem wil WaltonChain oplossen?

Een nadeel van huidige IoT modellen is dat interacties met het netwerk enkel kunnen uitgevoerd worden door vooraf goedgekeurde & geverifieerde partijen of apparaten. Dit zorgt ervoor dat het een vrij gesloten en allesbehalve transparant systeem is.

Waltonchain streeft ernaar om RFID technologie te combineren met blockchain. Op deze manier willen ze onder andere supply chain management faciliteren, decentraliseren en volledig transparant maken. Zo kan bijvoorbeeld, door middel van een gedecentraliseerd netwerk, ten allen tijde informatie worden verkregen betreft de geschiedenis van vb. een product.

VIoT (Value Internet of Things)

Doordat ze verder gaan bouwen op het huidige IoT model, aan de hand van blockchain technologie, introduceert Waltonchain een nieuw concept, namelijk VIoT of de Value Internet of Things.

Hoe gaat dat technisch in zijn werk?

Walton software bestaat uit de ‘Waltonchain software’, het ‘Walton Protocol’ en de ‘Walton Coin’ (WTC)

In Waltonchain zullen RFID tags & RFID “lezers” worden gebruikt. Zo’n chain of keten is opgebouwd uit child chains (of child nodes) en een master chain (of master node, The Walton Parent Chain). De RFID tag zal aan de masterchain worden geconnecteerd, terwijl de RFID lezer dienst doet als een child chain op de keten. In elke stap van het proces wordt informatie opgeslagen op de Waltonchain. De informatie die wordt opgeslagen in zo’n child chain kan dan later samenvloeien met de master chain. De master chain of Walton Parent Chain bevat tal van opties, zoals o.a. transactiebeheer voor de Walton Coin (WTC), het genereren van smart contracts, accountbeheer, etc.

Waltonchain Toepassingen

Een voorbeeld van een hedendaagse toepassing, zoals ook in de whitepaper wordt geïllustreerd, is de kledingindustrie. Een RFID wordt gegenereerd voor ieder product  (in dit geval kleding) en de details hiervan zijn te vinden op de blockchain. Deze informatie wordt geüpdatet op de blockchain tijdens het transport, wanneer het wordt gestockeerd in een warenhuis etc.

Volgend stappenplan ter illustratie (elke stap is informatie die wordt opgeslagen in een child chain, om later tot één geheel samen te vloeien in de master chain):

 1. Productie: Wanneer een product tot stand komt wordt er een RFID tag voor gegenereerd.
 2. Opslag: Na productie wordt het definitieve product opgeslagen in een warenhuis. Door middel van een RFID lezer wordt het volledige opslagproces in kaart gebracht:
  1. Wanneer het product het warenhuis binnenkomt en wordt geïnspecteerd
  2. Info over de plaats waar het product wordt opgeslagen in het warenhuis
  3. Wanneer het product het warenhuis verlaat en een laatste keer wordt geïnspecteerd
 3. Logistiek: Gelijkaardig proces als hierboven, de status van elke stap in het transport wordt opgeslagen
 4. Winkel: De child chain kan ik dit geval een winkel of een keten van winkels zijn, die informatie over het product opslaat, maar ook informatie zou bevatten over de klant en zijn interesses.

Dit alles zorgt voor een gestroomlijnd en volledig transparant proces, dat tevens kostenbesparend werkt. Zo worden kosten die worden geassocieerd met opslag, inspectie en transport drastisch gereduceerd, maar ook helpt het consumenten en andere stakeholders bij het vinden van de ‘bron’ van de producten en zo de authenticiteit ervan te verifiëren.

Wat is WaltonCoin (WTC)?

Waltonchain heeft, uiteraard, zijn eigen cryptocurrency, die Walton Coin of WTC wordt genoemd. In totaal zijn er 100 miljoen WTC in het Walton ecosysteem ingevoerd. Van dit aantal zijn er momenteel 25 miljoen WTC verhandelbaar.

waltoncoin WTC

WTC wordt gebruikt om o.a. transactiekosten te betalen. Zo wordt een minimum prijs bepaald door de Accounting Node en een maximum prijs door de node die de transactie initieert. Wanneer aan beide voorwaarden wordt voldaan, zal de transactie succesvol worden opgeslagen op de blockchain. Deze manier van werken zorgt er o.a. voor dat er geen onaangename verrassingen zijn in de toekomst (bijvoorbeeld extra onaangekondigde transactiekosten in de loop van het proces).

Daarnaast kan WTC worden gebruikt voor:

 1. Creatie van Child chains (zoals de Productie chain, voorraad chain, …)
 2. Interest dividend
 3. Een krediet- en hypotheekstelsel
 4. Gedistribueerde activa uitwisseling
 5. Gedistribueerde manier van stemmen (governance systeem)
 6. Gedecentraliseerde exchange, waarbij alle coins die worden gemaakt op sub/child chains kunnen verhandeld worden via de parent chain.

(Voor meer details over elk van deze functionaliteiten, raad ik aan op pagina 29 & 30 van de whitepaper te bekijken).

Consensus mechanisme

Waltonchain maakt gebruik van een consensus mechanisme genaamd PoST, ofwel Proof of Stake & Trust. Dit is een innoverende en geüpdatete versie van het traditionele PoS model, waarop een extra node met een reputatie evaluatie mechanisme werd gebouwd.
Dit mechanisme heeft een aantal extra voordelen. Zo kan het de integriteit van de betrokken nodes verder bevorderen door middel van een informatie & evaluatiemechanisme.

Om een ecologisch gezond bedrijfsmodel te garanderen, wordt er onder andere rekening gehouden met kredietscores. Ook is het bevorderlijk voor de algehele veiligheid van de keten en het bestuur ervan.

Het team achter Waltonchain

Wat het project qua toekomstperspectief zo aantrekkelijk maakt (althans naar mijn mening), is het team dat achter Waltonchain schuilt. Om er zo enkele op te noemen:

Xu Fangcheng (Founder van Waltonchain): Fangcheng (China) is de founder van Fujian Septwolves Industry & hoofd van supply chain management (voorraadketenbeheer) van Septwolves Industry Ltd.  Septwolves is een bedrijf dat zich vooral focust op mannenkleding. De huidige marktkapitalisatie van dit bedrijf bedraagt meer dan 7 miljard dollar, met een gemiddelde omzet van 500 miljoen dollar per kwartaal.  In de white paper staat tevens vermeld dat dit bedrijf in de toekomst gebruik zal maken van de Waltonchain technologie, om zo o.a. de creatie van namaakproducten tegen te gaan. Daarnaast werkt het bedrijf aan een geavanceerde RFID scanner die het mogelijk maakt om honderden producten tegelijk te scannen. Wat het gehele proces des te effectiever en kostenefficiënter maakt.

Du Xianghe (Co-Founder). Xianghe (Korea) is de vice-voorzitter van het Cultural Exchange Development committee, een instelling van Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Daarnaast is hij directeur van de Korea Standard Products Association, voorzitter van de Seongnam tak van het Koreaanse KMO committee, senior verslaggever van IT TODAY en Economic Department, etc etc. (Quite the resume, zoals je ziet)

Jin Xiji (Chief Technology Officer, CTO). Xiji, Zuid-Korea’s elektronica industrie leider, heeft een doctoraat als ingenieur (afgestudeerd aan de universiteit van Minnesota), is lector van Korea University en enkele van zijn voorgaande werkgevers zijn onder andere Bell Labs, Honeywell USA en Samsung, waar hij vice president was van Samsung Electronics. Daarnaast is hij senior expert in het gebied van geïntegreerd circuit design beherer, vice president van het Korea Institute of Electrical Engingeers, etc. Hij heeft meer dan 250 academische papers en een 60-tal patenten op zijn naam.

Naast bovengenoemden bevat het team nog meerdere blockchain ingenieurs, waarvan ex werknemers van onder andere Google en Qualcomm.

Het team achter Waltonchain bestaat intussen uit zo’n 40-tal knappe koppen (en niet meteen in de letterlijke betekenis van het woord).

Walton chain team
Een deel van het Waltonchain team

Waltonchain Roadmap

Volgens de whitepaper en roadmap werd de Waltonchain technologie reeds succesvol getest in de kledingindustrie. Momenteel is het nog afwachten tot de technologie effectief in gebruik wordt gesteld.

Waltonchain heeft intussen een akkoord gevormd tot een samenwerking met de Korea University of Engineering.

De roadmap ziet er op zijn minst gezegd beloftevol uit, wat het voor mij zeker een LT project maakt om te blijven volgen:

 

walton roadmap
Waltonchain Roadmap t.e.m. juni 2020

Update 01/02/2018:

Aankondiging van een nieuw logo en een nieuwe strategie.
Waltonchain koos de onderscheidende nieuwe kleuren om het verschil tussen WTC en andere merken te benadrukken en om het unieke karakter van Waltonchain in de digitale wereld over te brengen.waltonchain logo

“In order to build a global brand image and business system, create a global brand in the area of blockchain and IoT, establish a business ecosystem of Value Internet of Things, after a research, Waltonchain team decided to perform a comprehensive upgrade of our brand image. We invited a distinguished design team JU&KE Creative Studio to create a brand image VI system for Waltonchain. On January 28, 2018, JU&KE presented their creative concept and released it globally at the Waltonchain Annual Meeting. We will use the updated brand image starting from February, 1st.” – Bron

Update 12/02/2018:

Waltonchain heeft bekendgemaakt dat ze een strategische samenwerking aangaan met Loci. Loci is een bedrijf, gevestigd in de VS,  dat zich specialiseert in IP-onderzoek (Intellectual Property) gekoppeld aan een “marktplaats van ideeën”. Met behulp van zijn gepatenteerde technologie bevordert Loci het effectief matchen van ideeën, kapitaal en talent. Deze samenwerking opent kansen voor Waltonchain om meer revolutionaire uitvindingen en innovaties te creëren.

Partners

In een eerdere blogpost die werd gepost op de Waltonchain website in juli, wordt vermeld dat ze in gesprek zijn met Haier, een grote elektronica fabrikant uit China, betreft de ontwikkeling van een ‘intelligente wijnkast’. Ook Haier is een noemenswaardig bedrijf in China, met een omzet van 29.2 miljard USD in 2016 en maar liefst 78000 werknemers.
haier waltonchain

Daarnaast zouden ze hebben samengezeten met BESETO, een kledingbedrijf met een jaarlijkse omzet van meer dan 10 miljard.

Of ze met bovengenoemde partijen effectief tot een overeenkomst zullen komen, is afwachten. Wel stellen we vast dat Waltonchain druk in de weer is om zijn technologie aan de man te brengen. Nieuws van een overeenkomst met bovenstaande of andere bedrijven van dat kaliber, zal de interesse in Waltonchain en WTC des te meer doen toenemen.

Kwestie van deze blog zo up-to-date mogelijk te houden is het niet onbelangrijk te weten dat, sinds het schrijven van deze blogpost, Walton al heel wat nieuwe partners heeft bekendgemaakt.

Het gaat onder andere over:

 • Silictec
 • TANYU
 • Freyrchain
 • NHTECH
 • Sensor Technology (NIDS)
 • NC Technology
 • KALTENDIN Clothing
 • Card Cube
 • C-TOP
 • JU&KE
 • Edenchain

Uitdagingen

Momenteel zoekt het team naar oplossingen om de RFID tags op een veilige manier te implementeren, om op die manier eens en voor altijd komaf te maken met fraude.

Waltonchain WTC kopen?

Wat ik nooit zal doen is zeggen of je wel of niet moet investeren in een bepaalde cryptocurrency. Het enige wat ik kan doen is alle feiten op een rijtje zetten om voor mezelf af te wegen of het de moeite waard is om al dan niet te investeren. Voor mij is dit, na de nodige research te hebben gedaan, uitgedraaid in een lange termijn investering. Wil je zelf de stap zetten, dan raad ik zeker aan om de whitepaper te lezen. Ik heb mijn best gedaan om er een vrij beknopte samenvatting van te maken, maar lang nog niet alles werd daarom besproken.

De prijs van Waltonchain op moment van schrijven (16/09/2017): $1.62
De huidige marktkapitalisatie: 40 miljoen USD

Update: Waltonchain heeft een all-time high bereikt van om en bij de 44$ met een marktkapitalisatie van meer dan een miljard enkele maanden na het schrijven van dit blogbericht. Een dergelijke waardestijging had niemand zien aankopen en zeker niet op zo’n korte termijn. Uiteraard heb ik rond deze periode een groot deel van mijn WTC coins weer verkocht. 

Momenteel is WTC enkel verhandelbaar op de Binance exchange.

waltoncoin wtc kopen

Waltonchain WTC MasterNode

(Update 02/12/2017):

De exacte details van de masternode zijn nog niet bekend. Waltonchain is van plan om een combinatie van Proof of Stake +Trust (PoST) en Proof of Work (PoW) te gebruiken. De beloning zal afhankelijk zijn van de stakeholder, de uptime van de node, de compliance en de rekenkracht van de master node om de ketting (chain) te valideren.

Hoeveel WTC is vereist voor een MasterNode?

Een account moet minimum 5.000 WTC bevatten om een masternode te worden. Een masternode krijgt extra beloningen, afhankelijk van het aantal WTC en de tijd dat dit aantal wordt bijgehouden, zullen deze beloningen stijgen.

Nuttige Links

Een introductievideo:

Officiële website: http://www.waltonchain.org/ 

White paper: http://www.waltonchain.org/upload/1498826072890.pdf

Reddit: https://www.reddit.com/r/waltonchain/

https://www.reddit.com/r/waltonchain/comments/6yqpd4/the_dream_team/
https://www.reddit.com/r/waltonchain/comments/6yqy43/the_jinjiang_competition_in_case_you_have_not/?st=j7e60rmv&sh=301bae57

Wikipedia RFID: https://nl.wikipedia.org/wiki/Radio-frequency_identification

Patent: http://www.google.mk/patents/CN1025094C?cl=en

Coinmarketcap: https://coinmarketcap.com/assets/walton/

 

Opmerkingen?
Heb je een opmerking, een toevoeging of een bedenking over deze samenvatting, laat gerust een reactie achter. Op deze manier kan ik deze pagina zo up-to-date en accuraat mogelijk maken.

Bekijk ook zeker onze pagina met Cryptocurrency Resources, voor een volledig overzicht van dé beste crypto websites op het web.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *