Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

OKX Exchange – Review / Betrouwbaarheid / OKB Token

Snel navigeren:

OKx – Een goede exchange?

Opgericht in 2017 en intussen één van ‘s werelds populairste exchanges: OKx (voorheen OKEx). 

Met een dagelijks handelsvolume van zo’n anderhalf miljard euro is de kans groot dat je al wel eens van deze exchange hebt gehoord. Intussen vonden dan ook zo’n kleine 25 miljoen gebruikers hun weg naar OKx om hun favoriete cryptocurrencies te verhandelen. Maar wat maakt dit platform nou net zo “goed”? 

OKX exchange review

Wat moet je weten over OKx?

OKx is een exchange die opgericht werd om het verhandelen van crypto te faciliteren, initieel hadden ze de focus op de Chinese markt. In slechts een aantal jaar zijn ze veel verder gegroeid dan alleen China. Ook voor veel Europeanen (ja, ook Belgen en Nederlanders) is dit hun go-to exchange.

Voordelen van handelen op OKx

 • Leuke bonus voor nieuwe leden
 • Zeer lage trading fees
 • Mogelijkheid om cryptocurrencies te staken (en er zo interest op te verdienen)
 • Eenvoudig crypto kopen via kredietkaart, iDEAL, overschrijving, etc
 • Groot aanbod cryptocurrencies
 • Eenvoudig in gebruik

We bespreken even in detail:

OKx exchange Mystery Box Bonus voor nieuwe leden

OKX Mystery Box Bonus

Maak je een account aan via onze persoonlijke OKx link en stort je 50$ (of 50 euro) dan maak je kans op een cryptocurrency Mystery Box die kan oplopen tot zo’n $10000. Het geld dat je stortte, en ook de mogelijke beloningen die je hieruit krijgt kan je trouwens meteen weer afhalen. (Geen risico’s dus, maar mogelijks wel zeer leuke beloningen! Je kan trouwens ook zelf je vrienden uitnodigen en kans maken op nog meer beloningen). Meer informatie hierover vind je op de website zelf: OKX Mystery Box

Lage trading fees via OKx

OKx is één van de goedkoopste exchanges wereldwijd. Met trading fees van slechts 0.10% of zelfs minder bij gebruik van hun eigen token, OKB (hierover later meer)

Staking en passief verdienen via OKx

OKx biedt vaak uitzonderlijk hoge interesten aan voor het staken van bepaalde cryptocurrencies. Deze kunnen oplopen van een aantal procenten tot wel 100% of meer op jaarbasis (vaak is het wel zo, hoe hoger de interesten, hoe speculatiever de token). Ook heb je de mogelijkheid om rente te verdienen op bitcoin en bepaalde stablecoins zoals USDT of USDC.

Eenvoudig crypto kopen via OKx

Sommige handelsplatformen bieden alleen de mogelijkheid om crypto’s te verhandelen (je moet dan kopen via een ander platform en ze vervolgens doorsturen). Via OKx kan je ze echter ook aankopen. Dit door middel van een overschrijving, via debiet of kredietkaart (Visa/Mastercard), iDEAL, of een aantal andere opties. Afhankelijk van de betaalmethode die je kiest, is je geld vaak ook onmiddellijk beschikbaar (enkel overschrijvingen kunnen soms iets langer duren).

Groot aanbod cryptocurrencies

Naast de goedkope trading fees is hun grote aanbod van cryptocurrencies één van die redenen waarom OKx zo populair is. Ze bieden vaak altcoins aan die je nergens anders terugvindt. Momenteel zijn er meer dan 320 verschillende altcoins verhandelbaar op het platform

Eenvoudig in gebruik

Bij sommige platformen kan je door het bos de bomen niet meer zien. Te veel toeters en bellen waardoor het vaak voor beginners enorm overweldigend kan zijn. Desondanks OKx ook enorm veel mogelijkheden biedt voor trading, willen ze de startende traders niet ontmoedigen. Met een eenvoudig te navigeren website en een aan- en verkoopproces dat je zo simplistisch (of geavanceerd) maakt als je zelf wilt. Ideaal dus voor zowel beginners als gevorderden.

Nadelen van OKx

 • Niet beschikbaar in Nederlands
 • Nog geen Bancontact als betaaloptie (voor België)
 • Lage liquiditeit voor sommige handelsparen

OKx: Nog niet in het Nederlands

Desondanks ze tal van verschillende taalopties aanbieden (Frans, Engels, Duits, …), blijft het voorlopig nog even wachten op een Nederlandstalige versie. Al is dit slechts een kwestie van tijd voor ze ook deze optie aanbieden, kan dit voor sommige een afknapper zijn.

OKx Bancontact?

De Belgische tegenhanger van iDEAL (die wel wordt aangeboden) is Bancontact. Voor ons Belgen is deze optie van geld overschrijven (nog) niet beschikbaar. De aangeraden optie is dan ook een gewone overschrijving, al kan dit soms tot één werkdag oplopen vooraleer je fondsen op de website beschikbaar zijn. Een aankoop via Visa of Mastercard wordt onmiddelijk verwerkt, al komen hier wel een paar eurotjes extra kosten bij (afhankelijk van het bedrag je wenst te storten).

Lage liquiditeit voor bepaalde handelsparen via OKx

Gezien het enorme aanbod cryptocurrencies, biedt OKx ook handelsparen aan met een lage marktkapitalisatie (in andere woorden: de altcoins die minder populair zijn en dus minder vaak verhandelt worden). Dit maakt dat sommige handelsparen beschikken over een relatief lage liquiditeit (wat voor prijsfluctuaties kan zorgen bij grote aan-of verkopen). Voor de populaire crypto’s (Bitcoin, Ethereum, Solana, …) is dit uiteraard niet het geval en is er zeker voldoende liquiditeit.

De eigen token van OKx exchange: OKB

Een handelsplatform met een eigen token is niet zo heel uitzonderlijk. Denk aan Binance met hun BNB token, FTX met de FTT token, etc. Zo’n eigen token komt vaak met heel wat voordelen. Ook bij gebruik van de OKB token van OKx is dit het geval.

Voordelen gebruik OKB token

 • Kortingen op trading fees
 • Passief inkomen (staking)
 • Deelnemen aan token sales
 • OKB is deflationair

Kortingen op trading fees door gebruik van de OKB token

Ben je van plan heel actief te traden via OKx, dan kan het wel eens de moeite zijn om wat meer onderzoek te doen naar de OKB token. Je krijgt bij gebruik van deze token namelijk extra korting op (de al zeer competitieve) trading fees.

OKB Staking

Net zoals voor vele andere cryptocurrencies biedt OKx ook de mogelijkheid tot het staken van hun eigen OKB token. Er zijn zowel flexibele als vaste staking mogelijkheden.

Deelnemen aan token sales

Houders van de OKB token hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan token sales van nieuwe projecten (een soort funding round dus). Zo kan je nieuwe crypto’s aankopen (vaak aan een voordelige prijs) vooraleer ze officiëel te verhandelen zijn via een exchange. Het gebeurt vaak dat een token 10x tot wel 100x in waarde stijgt de moment wanneer deze verhandelbaar wordt. (Doe echter altijd je onderzoek vooraleer je investeert!)

De OKB token is deflationair

Elke 3 maanden gebruikt OKx 30% van de inkomsten die ze verdienen op trading fees om hun eigen token terug te kopen (aan huidige marktprijs) en te “burnen” (verwijderen uit het totale aanbod). Het totale aanbod OKB (nu zo’n 300 miljoen) daalt dus, wat deze token deflationair maakt. 

Een OKx account aanmaken

OKX account aanmaken
Een account aanmaken kan ook via Google, een mobiel nummer of Telegram

Een account aanmaken bij OKx is zeer eenvoudig en het proces is heel vergelijkbaar met dat van eender welke andere exchange. Je begint met het registreren van een account waarbij gevraagd wordt naar een aantal persoonlijke gegevens (naam, e-mail, nationaliteit, …). Deze informatie zijn ze verplicht om te vragen. Na het invullen van deze gegevens en aanmaken van een wachtwoord kan je in principe meteen aan de slag.

Belangrijk om te weten: Er zijn verschillende levels van verificatie. Met een basis account kan je meteen aankopen en handelen. Ga je echter vaak handelen, of grotere bedragen in één keer, dan zal gevraagd worden om je KYC gegevens te vervolledigen.

KYC (Know Your Customer) is wat elke exchange verplicht is om te vragen. Je zal hiervoor je identiteitskaart moeten uploaden. Met de basisaccount moet dit niet en is het voldoende bepaalde persoonlijke gegevens in te vullen (wat ook wel een voordeel is vergeleken met andere exchanges,  waar KYC vaak meteen een vereiste is).

Conclusie: OKx een aanrader?

Het kiezen van een exchange is vaak een heel persoonlijke keuze. Pas na het gebruik van een aantal verschillende zal je echt een idee kunnen vormen van welk platform je verkiest.  Toch is OKx één van onze favoriete exchanges. 

We raden beginners zeker aan om de exchange uit te proberen. Met het storten van 50 euro kan je meteen aan de slag. (TIP: Daarnaast maak je na je storting meteen kans op de Mystery Box met leuke beloningen). 

Blijkt het platform toch niet te zijn wat je ervan hoopte, je kan zonder identiteitsverificatie je geld ook meteen weer afhalen of doorsturen naar een ander platform. No harm no foul.

Toch op zoek naar iets anders? Bekijk ons overzicht met aanbevolen cryptocurrency exchanges.

Facebook
Twitter
LinkedIn