Cryptocurrency Exchanges – Beste Bitcoin & Crypto Trading Platformen

Op zoek naar een cryptocurrency exchange (handelsplatform) waar je  eenvoudig en snel een bitcoin of crypto aankoop kan doen vanuit België of Nederland? Of misschien wil je gaan traden en ben je op zoek naar een trading platform met een groot aanbod aan crypto tokens en trading pairs?

Wat het ook mag zijn, de kans is groot dat je verdwaald bent geraakt in het enorme aanbod van cryptocurrency exchanges op de markt.

Elke exchange heeft wel zijn positieve en negatieve kantjes. Het is daarom belangrijk te weten wat je precies zoekt in een exchange:

 • Wil je gewoon een snelle aankoop doen?cryptocurrency trading exchanges
 • Ben je een day trader en zoek je een exchange met een hoge liquiditeit en liefst van al lage transactiekosten?
 • Wil je de mogelijkheid om veel verschillende cryptocurrencies te traden, of beperk je je liever tot een aantal specifieke zoals Bitcoin of Ethereum?
 • Wil je gaan margin traden? Zo ja: met een hoge of lage leverage?
 • Wil je een exchange die ook een handige mobiele app heeft, voor on-the-go trading?

Hier alvast een lijst van de populairste exchanges:
(Al deze exchanges zijn toegankelijk in België en Nederland)

ExchangeBeginners?Crypto AanbodBetaaloptiesScoreWebsite
crypto kopen bitcoinmeestergoed

200+ Cryptocurrencies
Aankoop en crypto-to-crypto trading

Bancontact
iDEAL
Overschrijving
Kredietkaart

A+

BitcoinMeester
crypto trading platformgoed

Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Ethereum Classic, Lisk, Monacoin
Aankoop en trading

PayPal
iDEAL
Overschrijving
Kredietkaart

A+

BitFlyer
crypto trading platform BitVavogoed

60+ Cryptocurrencies
Trading en Aankoop

Bancontact
iDEAL
Overschrijving
Kredietkaart

A+

BitVavo
binance exchangegoed

100+ Cryptocurrencies
Trading en Aankoop

iDEAL
Overschrijving
Kredietkaart

A+

Binance
coinbase exchangegoed

50+ Cryptocurrencies
Trading en Aankoop

Overschrijving
Kredietkaart

A

Coinbase
kucoin exchangegoed

100+ Cryptocurrencies
Alleen trading

B+KuCoin
Bitfinex Exchangeniet goed voor beginners

25+ Cryptocurrencies
Alleen Trading

B+Bitfinex
Bitstamp exchangeniet goed voor beginners

BTC, ETH, LTC, XRP, BCH
Trading en Aankoop

Overschrijving
Kredietkaart

B+Bitstamp
cex exchangegoed

10+ Cryptocurrencies
Trading en Aankoop

Overschrijving
Kredietkaart

B+CEX.IO
kraken exchangemedium

30+ Cryptocurrencies
Trading en Aankoop

Overschrijving
Kredietkaart

B+Kraken
hitbtc exchangemedium

200+ Cryptocurrencies
Alleen Trading

BHitBTC
Bittrex exchangemedium

200+ Cryptocurrencies
Alleen Trading

B+Bittrex

Deze lijst wordt continu geüpdatet. Laatste update op 03 augustus 2022

Belangrijk!

 • Alle exchanges in deze lijst zijn beschikbaar in België, Nederland en vele andere EU-landen.
 • Van de populairste exchanges heb ik een stap-voor-stap en volledig dummy-proof tutorial geschreven over hoe je ze moet gebruiken om bitcoin aan te kopen of te verhandelen
 • De lijst beperkt zich niet enkel tot platformen waar je crypto kan kopen met euro’s. Op sommige platformen kan je GEEN crypto aankopen, enkel verhandelen! (zie kolom betaalopties!)
 • Over bepaalde exchanges zijn we minder enthousiast dan andere, daarom raden we deze ook af voor beginners.
 • De lijst wordt continu geüpdatet (laatste update: 14/01/2021)

Hieronder worden de exchanges in deze lijst verder besproken. Gebruik de inhoudstabel om eenvoudig te navigeren naar een exchange:

Cryptocurrency Exchanges – Wat kies je best?

Aangezien het hier over het verhandelen van geld gaat, is het belangrijk dat je je comfortabel voelt bij de exchange die jij kiest.

Dat klinkt misschien logisch, maar ik spreek uit ervaring als ik zeg dat dat niet altijd het geval is. Sommige exchanges maken het zo onnodig moeilijk om een transactie uit te voeren of zien er uit alsof ze meteen met je geld aan de haal gaan zodra je een storting uitvoert. beste cryptocurrency exchange

Daarom werd er bij het selecteren van deze cryptocurrency exchanges eerst en vooral gekeken naar de algemene betrouwbaarheid van het platform zelf. Geen stress dus, de websites in bovenstaande tabel scoren enorm hoog qua klanttevredenheid en veiligheid. 

Andere factoren die je moet overwegen bij het selecteren van een exchange zijn:

 1. Wil je bitcoin of altcoins aankopen met Euro’s of andere fiat valuta? Of heb je reeds bitcoin en wil je enkel cryptocurrency verhandelen (traden)?
 2. Hoe zit het met de up-time van de exchange? Het zou natuurlijk zonde zijn moest de exchange in kwestie een keertje serverproblemen ondervinden en daardoor offline zijn… Dit is ook de reden waarom je best een account bij meer dan één exchange aanmaakt (waarom juist lees je wat verder).
 3. Kan ik bitcoin kopen via Bancontact of iDEAL?
 4. Is de exchange geschikt voor beginners?
 5. Kan ik eenvoudig kopen in België en Nederland?  Elk platform dat op deze pagina wordt besproken is beschikbaar in zowel België als Nederland, maar niet alle platformen laten een aankoop toe. Dit wordt ook specifiek in bovenstaande tabel vermeld.

Wij raden alvast aan om een profiel aan te maken bij enkele van deze exchanges. Waarom? Wel, er zijn verschillende redenen:

 • De toestroom van nieuwe investeerders kan er voor zorgen dat bepaalde exchanges een halt zetten op nieuwe profielen. Dit om te voorkomen dat de servers overbelast geraken. Door nu alvast een profiel aan te maken ben je de exchanges alvast een stapje voor…
 • Je kan niet alle cryptomunten vinden op één bepaalde exchange. Minder populaire altcoins zijn slechts beschikbaar op een bepaald aantal exchanges. Als je van plan bent om je investering te diversifiëren over verschillende cryptomunten, zul je meerdere exchanges moeten gebruiken.
 • Soms gebeurt het dat een exchange een tijdelijke halt zet op het verhandelen van een bepaalde cryptocurrency. Als je een back-up exchange achter de hand hebt is dit in dit geval enorm handig!

Update: Deze post werd voor het eerst gepubliceerd toen er een enorme toestroom aan nieuwe investeerders was. Intussen laten de exchanges in deze lijst weer probleemloos nieuwe gebruikers toe. (Althans of dat zo blijft bij een volgende massale bull-run is de vraag 😉 )

De Beste Crypto Exchanges: Een overzicht

Ik vat hieronder even de belangrijkste kenmerken van de exchanges samen, inclusief antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ):

Eenvoudig crypto aankopen & omwisselen via BitcoinMeester

crypto kopen bitcoinmeester

Website: Bitcoinmeester.nl

Bitcoin Meester is een Nederlands bedrijf gevestigd in Aalsmeer. Het bedrijf is in 2017 opgezet met als doel crypto aankopen voor iedereen eenvoudig te maken, met een grote focus op gebruiksvriendelijkheid.

Bitcoin Meester heeft een overzichtelijke interface en dat maakt de website zeer laagdrempelig voor nieuwkomers. Zowel beginners als gevorderde traders kunnen hier terecht. Een ander pluspunt is de uitgebreide en snelle support. Deze is steeds bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00, maar ook in de avond wordt er nog gereageerd op vragen.

Wat Bitcoin Meester in vergelijking met de meeste andere exchanges bijzonder maakt, is het aanbieden van een any to any exchange. Iedere munt is tegen een andere munt die zij aanbieden om te ruilen, zonder eerst naar BTC te moeten wisselen. Dit maakt het geheel een stuk goedkoper, omdat je maar één keer een fee betaalt.

Cryptocurrency Exchange BitcoinMeester: FAQ

Kan ik op Bitcoin Meester aankopen doen mits het gebruik van fiat (Euro, USD)?
Ja, het aankopen door middel van euro is mogelijk. USD ondersteunen zij (nog) niet.

Welke altcoins kan ik verhandelen op Bitcoin Meester?
Op dit moment worden er meer dan 140 munten aangeboden op Bitcoin Meester. Hier lijken wekelijks munten bij te komen.

Hoeveel bedraagt de fee die ik moet betalen bij het storten, verhandelen of withdrawen op Bitcoin Meester?
Voor het storten en opnemen op Bitcoin Meester kan je hier een volledig overzicht vinden van de fees. Voor het aankopen en verkopen begin je met een standaard fee van 2%. Hoe meer er gehandeld wordt, hoe meer korting je krijgt, tot een max van 1,75%. Dit betekent dat er dan nog slechts 0,25% fee betaalt wordt.
Voor de any to any exchange betaal je de helft van je aan- en verkoopfee. Betaal jij de standaard van 2%, betaal je dus 1% voor any to any exchange.

Is Bitcoin Meester veilig?
Bitcoin Meester biedt verschillende mogelijkheden tot het beveiligen van je account, van e-mailverificatie tot 2FA.

Snel & Eenvoudig Crypto Traden Via Mobiele Applicatie – BitFlyer

bitflyer crypto trading platform

Website: BitFlyer.com

BitFlyer.com is van origine een Japanse cryptocurrency exchange die nu ook meer en meer zijn doorbraak maakt in Europa en de VS. Met een grote focus op gebruiksvriendelijkheid, maakt dat een aankoop via deze exchange letterlijk een “walk in the park” is. Toch hebben ook professionele traders tal van mogelijkheden. Naast een webapplicatie hebben ze ook een zeer handige mobiele applicatie, ideaal dus voor on-the-go trading!

Wat sommigen zeker zullen weten te appreciëren is dat ze de mogelijkheid bieden om een crypto aankoop via PayPal te doen.

Veiligheid, gebruiksgemak gecombineerd met de optie om eenvoudig en goedkoop een aankoop te doen via PayPal te doen maakt BitFlyer het ideale platform voor vele nieuwe investeerders. Het is voornamelijk de mobiele applicatie waar BitFlyer er met kop en nek bovenuit steekt.

Crypto trading platform – Bitflyer: FAQ

Kan ik op BitFlyer aankopen doen mits het gebruik van fiat (Euro, USD)?
Momenteel is het mogelijk om een aankoop te doen via PayPal, overschrijving, kredietkaart en iDeal. Zowel in Euro als USD.

Welke altcoins kan ik verhandelen op Bitflyer?
BitFlyer beperkt zich (met reden) tot de meest populaire, waaronder Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum Classic, Lisk en Monacoin (een populaire Japanse crypto). Door deze beperkte selectie cryptocurrencies aan te bieden kunnen ze een hoge liquiditeit garanderen.

Hoeveel bedraagt de fee die ik moet betalen bij het storten, verhandelen of withdrawen van cryptocurrency?
– Euro’s storten via een SEPA overschrijving op de exchange is volledig gratis. Voor een PayPal en kredietkaart storting vragen ze wel een kleine fee die afhankelijk is van het aankoopbedrag.
– Trading fees zijn bijzonder laag en bedragen slechts 0.20%.
– Wil je je geld weer opvragen? Dan betaal je €0.30 per opname. Tenzij je meer dan €250.000 wenst op te nemen. Dan betaal je €10. Maar dit kan er dan wel vanaf denken we dan.

Is BitFlyer veilig?
Ze bieden verschillende mogelijkheden tot het beveiligen van je account, van e-mailverificatie tot 2FA. We raden ook zeker aan om hier gebruik van te maken.

Hoe koop ik cryptocurrency via dit handelsplatform?
 1. Navigeer naar de website van BitFlyer
 2. Vul je emailadres in en klik op “Sign Up”
 3. Bevestig je emailadres
 4. Vul je wachtwoord in en klik op bevestig
 5. Lees & accepteer de “Terms of Use” & “Privacy Policy” en selecteer dat je geen resident van de U.S. bent
 6. Vul je persoonlijke informatie in (Dit betreft je naam, geboortedatum, adres, nationaliteit en adres)
 7. Vul je telefoonnummer in
 8. Er wordt vervolgens een code naar het opgegeven telefoonnummer gestuurd. Vul deze code in op de website en klik op “Submit Now”. Dit was de laatste stap van je registratie. Je krijgt nu volgende pagina te zien:

Bitflyer cryptocurrency kopen

9. Klik op “Buy Coins Now”
10. Kies je gewenste betaalmethode
11. That’s it!

Voor een PayPal aankoop dien je naar de linkerkant in je navigatie te navigeren en vervolgens te klikken op de knop “Account Funding”
bitflyer account funding

11.Vervolgens kan je in het overzicht PayPal selecteren.

Populair Nederlands Crypto Trading Platform – BitVavo

crypto trading platform bitvavo

Website: BitVavo

BitVavo, gevestigd in centrum Amsterdam, werd gelanceerd in 2018 en werd al snel één van de marktleiders in Nederland.

BitVavo is de eerste verzekerde crypto exchange dienstverlening in Nederland met een eigen orderboek en een groot aanbod van cryptovaluta. Daarnaast hebben ze een grote focus op veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Het verschil met andere Nederlandse exchanges (waaronder vb. BitcoinMeester) is dat je effectief kan traden op het platform zelf en dus niet enkel cryptocurrency onderling kan uitwisselen. Daarnaast bieden ze zogenoemde “staking” diensten aan. Dit is een manier waarbij gebruikers op een passieve manier cryptocurrency kunnen verdienen over hun aangekochte crypto’s. Een soort rente dus. Een leuke toevoeging die het platform vooral voor lange termijn investeerders aantrekkelijk maakt. 

De website is enorm gebruiksvriendelijk, ze hanteren lage tarieven en een aankoop verloopt enorm snel en eenvoudig. Daarnaast hebben ze ook een goede klantenservice. 

 

Cryptobijbel maakte ook een stap-voor-stap video van hoe je precies een bitcoin aankoop doet via Bancontact. Ook geven we een korte introductie van het geavanceerde trading platform.

Registreer via deze link op BitVavo en profiteer van onze bonus waarbij de eerste €1000 die je verhandelt volledig gratis is.

Crypto Trading BitVavo: FAQ

Kan ik op BitVavo cryptocurrency aankopen door het gebruik van Bancontact of iDEAL? 
Ja! Het is mogelijk om via Bancontact of iDEAL een aankoop te doen. Daarnaast bieden ze ook andere opties om je favoriete cryptomunt aan te kopen waaronder via overschijving, via MyBank, Giropay en andere. Voor stortingen via Bancontact, iDEAL of overschrijving betaal je overigens geen transactiekosten.

Wat is het minimum en maximum bedrag dat ik kan spenderen op BitVavo?
Minimumbedrag voor aankoop bedraagt €1. Daarnaast is er geen maximum bedrag bekend. 

Welke altcoins kan ik verhandelen op het trading platform van BitVavo?
BitVavo heeft een relatief groot aanbod aan cryptocurrencies. Op moment van schrijven zijn dit er ongeveer een 60-tal. Keuze genoeg dus.

Hoeveel bedraagt de fee die ik moet betalen bij de aankoop en verkoop van crypto?
Dit hangt af hoeveel je precies verhandelt. Tot €100.000 betaal je een standaard fee van 0.25% voor marktorders (Taker Fees) die meteen worden uitgevoerd en 0.15% voor kooporders (Maker Fees) op het prijspunt van jouw  keuze. Ga je boven de €100k, worden deze handelskosten kleiner. Een mooie bonus bij BitVavo is dat je geen kosten betaald op de eerste €1000 die je verhandelt.

Bewaart BitVavo jouw coins op de exchange zelf?
Ja. Van zodra je een aankoop doet kan je je cryptocurrency bewaren op de exchange zelf, of ervoor kiezen om deze meteen naar je persoonlijke wallet te versturen.

Wat is het nadeel van BitVavo?
Je kan bij BitVavo niet zomaar de ene cryptocurrency uitwisselen tegen de andere. Dit zal dus steeds via het trading platform zelf verlopen, waarbij je koop en verkooporders dient te plaatsen. Nu dit is niet zozeer een nadeel voor velen, maar vooral voor beginners die totaal geen ervaring hebben met een trading platform kan dit in het begin misschien een beetje overweldigend zijn. 

Wat is het voordeel van BitVavo?
Bovenstaand nadeel komt ook met een voordeel. Een crypto-to-crypto exchange is een leuk alternatief voor beginners, maar vaak ietsje duurder. Daarnaast willen vele nieuwkomers ook echt wel gaan traden (of alleszins de basis onder de knie krijgen). Dit wijst zichzelf, ondanks de kleine initiële leercurve best wel uit. Ook vind je op de website van BitVavo zelf heel wat informatie hoe je meteen aan de slag gaat.

Wil je tevens gewoon een bitcoin of crypto aankoop met euro doen, dan moet dit niet per se via het trading platform.

Heeft BitVavo een leuke bonus bij registratie?
Ja hoor. Registreer je je via deze link op BitVavo, dan betalen nieuwe gebruikers geen transactiekosten op de eerste €1000 die ze verhandelen. 

#1 Trading Platform Wereldwijd, Lage trading fees – Binance

binance crypto trading exchange

Website: Binance.com

Binance is snel uitgegroeid tot één van de leiders in de cryptocurrency exchange markt. Enorm populair bij traders omwille van hun lage trading fees en enorm aanbod aan cryptocurrency trading pairs. Ook margin trading is mogelijk via Binance.

Na een succesvolle ICO in juli 2017 werd dit, in China gebaseerde trading platform, geopend. Op enkele maanden na livegang werden al meer dan 7 miljoen nieuwe profielen aangemaakt. Zo baande Binance razendsnel zijn weg in de top 5 exchanges op basis van volume, wereldwijd.

Update (12/01/2019): Intussen is Binance de #1 exchange op de hele wereld op basis van handelsvolume!

Wat maakt Binance de #1 cryptocurrency exchange wereldwijd?

 • De overzichtelijke gebruikersinterface maakt het voor zowel beginners als gevorderden enorm eenvoudig om verschillende cryptocurrencies te verhandelen. (In deze Binance tutorial leg ik alles nog eens stap voor stap uit. Moest je toch nog vragen hebben biedt Binance zelf tal van instructievideo’s, over o.a. trading, die je stap-voor-stap uitleggen hoe je te werk gaat.)
 • Daarnaast hebben gebruikers de optie om over te schakelen naar een geavanceerde interface die tal van extra mogelijkheden biedt op vlak van trading & technische analyse.
 • Professionele handelaars hebben naast de standaard exchange ook de mogelijkheid tot margin trading.
 • Het succes van Binance is ook te danken aan de vele nieuwe trading competities die ze hebben lopen en de transparante communicatie naar de community.

Wat Binance uniek(er) maakt dan verscheidene andere exchanges is dat ze hun eigen token hebben uitgegeven, namelijk Binance Coin (BNB).

Deze token kan worden gebruikt om transactiekosten te halveren, wat het voor traders zeer interessant maakt. Het eerste jaar bedraagt de korting op trades 50%, het tweede jaar 25%, etc. De token zelf is tevens verhandelbaar net zoals andere crypto valuta, maar uitsluitend op de Binance exchange. Dit zorgt natuurlijk ook voor prijsfluctuaties. (Update: Intussen kan je je BNB-token ook bewaren op andere platformen).

Cryptocurrency verhandelen via de Binance Exchange: FAQ

Kan ik op Binance cryptocurrency aankopen door het gebruik van fiat (Euro, USD)? 
Sinds februari 2019 is het mogelijk om een aankoop te doen via kredietkaart vanuit België en Nederland. Dit kan in zowel EURO als USD.

Welke altcoins kan ik verhandelen op Binance?
Op Binance kan je intussen een 100-tal verschillende munten verhandelen. Hier vind je het volledige overzicht van alle cryptocurrencies die ze verhandelen op Binance.

Hoeveel bedraagt de fee die ik moet betalen bij het traden en storten op Binance?
Het storten van cryptocurrency op Binance is volledig gratis. Voor het traden wordt er standaard een fee van 0.1% gehanteerd, wat veel minder is dan bij vele andere exchanges. Door gebruik van de BNB token geniet je op deze lage fees nog een extra korting.

Is Binance een veilige exchange?
Binance biedt een aantal extra beveiligingsopties om je account extra te beveiligen, waaronder Two-Factor authentication (2FA) en extra verificatieopties bij het verkopen van cryptocurrency.

Een uitgebreide review & tutorial van Binance vind je hier.

binance review & tutorial

Een betrouwbare cryptocurrency exchange – CoinBase

coinbase exchange

Website: Coinbase.com

Coinbase, opgericht in 2012 en gebaseerd in San Francisco, is het ideale platform voor nieuwe beleggers die snel een aantal cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, LiteCoin of Bitcoin Cash willen kopen en verhandelen op de exchange.

Het nadeel is dat je hier (althans voorlopig) niet met Bancontact of iDEAL kan betalen. Je zal het met de kredietkaart of via een overschrijving moeten doen!

De overzichtelijke gebruikersinterface van Coinbase geeft meteen een vertrouwd gevoel en maakt het voor beginners heel eenvoudig om verschillende cryptocurrencies te verhandelen. Ze zijn tevens goed gereguleerd, verzekerd en voorzien van de nodige veiligheidsmaatregelen om je account te beschermen.

Dit maakt het één van de populairste platformen voor beginners in Europa die een eerste crypto aankoop willen doen.

Naast eenvoudig aan-en verkopen doen is er tevens ook een overzichtelijk en duidelijk cryptocurrency trading platform specifiek voor ervaren traders.

Crypto Trading via Coinbase: Veelgestelde Vragen

Kan ik op Coinbase cryptocurrency aankopen door het gebruik van fiat (Euro, USD)? 
Ja! Het is mogelijk om via overschrijving of kredietkaart je favoriete cryptomunt aan te kopen. Ze aanvaarden zowel EUR als USD deposits. Naast de aankoop van cryptocurrency kan je ook gewoon handelen (traden) op de exchange.

Welke altcoins kan ik verhandelen op Coinbase?
Op Coinbase kan je, op moment van schrijven, 25+ verschillende cryptocurrencies verhandelen. Waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, ZRX, Ripple, etc…

Hoeveel bedraagt de fee die ik moet betalen bij het traden en storten op Coinbase?
De kosten voor het storten van geld op Coinbase is afhankelijk van je betaalwijze. Via kredietkaart betaal je iets meer, namelijk zo’n 3.99%. Een bankoverschrijving is gratis. Voor standaard aan- en verkopen op de cryptocurrency exchange betaal je een fee van 1.49%.

Is Coinbase een veilige exchange?
Coinbase  biedt een aantal extra beveiligingsopties om je account extra te beveiligen, waaronder enkele Two-Factor authentication (2FA) opties en extra verificatieopties bij het verkopen van cryptocurrency.

Een uitgebreide review & tutorial van Coinbase vind je hier.coinbase bitcoin kopen tutorial

Een gerenommeerd crypto handelsplatform, klein crypto aanbod – BitStamp

bitstamp crypto exchange

Website: Bitstamp.net

Toen twee 20-jarige Sloveense studenten van de universiteit in 2011 wilden investeren in bitcoin, maar tot de vaststelling kwamen dat er zeer weinig opties beschikbaar waren voor Europese Bitcoin-gebruikers, besloten ze om Bitstamp te lanceren.

De twee jeugdvrienden besloten om Bitstamp op te zetten als een alternatief voor Mt. Gox en als een gemakkelijke optie voor Bitcoin-gebruikers in Slovenië en omringende Europese landen. Toen Mt. Gox verdween in 2014, begon Bitstamp ook meer internationale klanten te ontvangen. Het is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speler in de branche.

Bitstamp biedt een zeer eenvoudige koop / verkoop gebruikersinterface met geavanceerde opties en gedetailleerde grafieken en parameters. Daarnaast hebben ze aanzienlijke volumes wat het aan- en verkopen van grotere aantallen eenvoudig maakt.

Crypto Verhandelen via Bitstamp: Veelgestelde Vragen

Kan ik op Bitstamp cryptocurrency aankopen door het gebruik van fiat (Euro, USD)? 
Ja! Je kan geld (Euro / USD) storten door middel van een SEPA overschrijving. Ook kan je via een kredietkaart (VISA / Mastercard), na verficatie, tot €1000 per dag storten.

Welke altcoins kan ik verhandelen op Bitstamp?
Op Bitstamp kan je een vijftal munten verhandelen, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash & Ripple. Hier vind je het volledige overzicht van actieve pairs en tradeable coins op Binance.

Hoeveel bedraagt de fee die ik moet betalen bij het traden en storten op Bitstamp?
Het storten van een cryptocurrency op Binance is volledig gratis. Voor het traden wordt er standaard een fee van 0.1% gehanteerd. Door gebruik van de BNB token geniet je tijdelijk nog een 50% korting.

Is Bitstamp een veilige exchange?
Bitstamp biedt een aantal extra beveiligingsopties om je account extra te beveiligen, waaronder Two-Factor authentication (2FA) en extra verificatieopties bij het verkopen van cryptocurrency.  Bitstamp is tevens gereguleerd door de CSSF (Commission de Surveillance du Secteur Financier) in Luxemburg, wat duidt op goede normen om de gelden van hun gebruikers veilig te houden.

Crypto Trading Platform – KuCoin

kucoin cryptocurrency verhandelen

Website: KuCoin.com

KuCoin is een relatief nieuwe exchange die werd opgericht in september 2017 door een groep blockchain-enthousiastelingen in Hong-Kong. KuCoin biedt gebruikers digitale transactie- en uitwisselingsdiensten die veilig en gebruiksvriendelijk zijn. De ambitie van KuCoin is om op termijn uit te groeien naar een platform waar meer dan 1000 verschillende crypto pairs zullen worden verhandeld. Bijna dagelijks worden nieuwe cryptocurrencies toegevoegd aan de KuCoin exchange, waardoor ook het aantal gebruikers van deze exchange een exponentiële stijging kent.

Wat Kucoin vooral bijzonder maakt is dat ze 90% van de fees die ze verdienen teruggeven aan de gebruikers. 50% gaat naar de houders van de KuCoin munt (KuCoin Shares of KCS) en de overige 40% gaat terug naar de gebruikers via het affiliate / referral bonusprogramma. Daarnaast kan je met de munt ook korting krijgen op handelstarieven. Dit, en het grote volume, maakt het een erg aantrekkelijk cryptocurrency handelsplatform.

Cryptocurrency Exchange KuCoin – FAQ

Kan ik op KuCoin exchange cryptocurrency aankopen door het gebruik van fiat (Euro, USD)? 
Neen, helaas is het enkel mogelijk om cryptocurrency te verhandelen op de exchange en zijn fiat deposits niet mogelijk.

Welke altcoins kan ik verhandelen op KuCoin?
KuCoin voegt wekelijks nieuwe cryptocurrencies toe. Hier vind je het volledige overzicht van actieve pairs en tradeable coins op KuCoin.

Hoeveel bedraagt de fee die ik moet betalen bij het traden en storten op KuCoin?
Het storten van een cryptocurrency op Kucoin is volledig gratis. Voor het traden wordt er standaard een fee van 0.1% gehanteerd. Withdrawel fees zijn afhankelijk van munt tot munt. Hier vind je alvast meer informatie over alle fees op de KuCoin exchange.

Is KuCoin een veilige exchange?
KuCoin biedt een aantal extra beveiligingsopties om je account extra te beveiligen, waaronder Two-Factor authentication (2FA) en extra verificatieopties bij het verhandelen van cryptocurrency.

Enkel Bitcoin, Litecoin & Ethereum – BitFinex

bitfinex veilig crypto kopen

Website: Bitfinex.com

Bitfinex, opgericht in 2012, is op wereldwijd vlak één van de bekendste exchanges waar al een groot volume aan bitcoin en altcoins verhandelt werd. Een hoog volume is belangrijk voor traders die regelmatig kopen en verkopen. Zo ben je zeker dat er voldoende vraag en aanbod is om te garanderen dat je orders snel vervuld zullen worden.

Met een overzichtelijke interface en algeheel positief bevonden gebruikerservaring is Bitfinex een aan te raden exchange voor zowel beginners als ervaren traders.

Bitfinex Trading Platform: Mogelijkheden

Exchange Trading

Gebruikers kunnen eenvoudig digitale tokens storten, verhandelen en verkopen (withdraw).

Margin Trading

Enkel voor geavanceerde traders! Bitfinex stelt gekwalificeerde gebruikers in staat om te handelen met maximaal 3,3x leverage, en ontvangt financiering met behulp van margestorting (margin funding) en hun peer-to-peer financieringsplatform. Bij het openen van een financieringspositie kunnen gebruikers handmatig een order invoeren om het gewenste bedrag aan financiering te ontvangen, tegen het tarief en de duur van hun keuze. Als alternatief kunnen gebruikers een gefinancierde handelspositie openen en Bitfinex koppelt ze automatisch aan peer-to-peer financiering tegen het huidige geldende tarief.

Margin Funding

De P2P-financieringsmarkt biedt gebruikers een manier om rente te verdienen over hun digitale activa door hun geld uit te lenen aan andere gebruikers die willen handelen met leverage.

Bitfinex Exchange FAQ

Kan ik op Bitfinex cryptocurrency aankopen door het gebruik van fiat (Euro, USD)? 
Ja! Je kan geld (Euro / USD) storten door middel van een SEPA overschrijving. Hiervoor moet je wel eerst je account en identiteit verifiëren.

Welke altcoins kan ik verhandelen op Bitfinex?
Op Bitfinex kan je intussen een 40-tal verschillende munten verhandelen. Hier vind je het volledige overzicht van actieve pairs en tradeable coins op Bitfinex.

Hoeveel bedraagt de fee die ik moet betalen bij het storten, verhandelen of withdrawen op Bitfinex?
Dit hangt af van het bedrag en de cryptocurrency in kwestie. Hier vind je een overzicht van alle fees.

Is Bitfinex een veilige exchange?
Bitfinex biedt tal van extra beveiligingsopties om je account extra te beschermen, waaronder Two-Factor authentication (2FA), Universal 2nd Factor (U2F), extra verificatieopties bij het verhandelen, kopen en verkopen van cryptocurrency etc. Hier het volledig overzicht van de security policy.

Zeer toegankelijke cryptocurrency exchange voor Europeanen – Kraken

kraken crypto bitcoin exchange

Website: Kraken.com

Kraken werd opgericht in 2011 en was vooral in het verleden voor veel Europeanen het voorkeursplatform om hun eerste crypto aankopen te doen.

Eind 2017 heeft Kraken wel wat problemen gehad waardoor ze in een minder goed daglicht zijn komen te staan. De nieuwe toestroom van gebruikers in combinatie met een beperkte servercapaciteit zorgden ervoor dat de website op verschillende momenten niet, of bijzonder moeilijk, te bereiken was, wat voor veel frustratie zorgden bij de gebruikers. Gelukkig zijn deze problemen na een succesvolle migratie in het begin van 2018 (voorlopig toch) van de baan en doet Kraken weer dienst als een gebruiksvriendelijk en algeheel veilig bevonden exchange. Naast het standaard verhandelen van crypto is het ook mogelijk om margin trade posities te openen.

Update: Begin 2019 kreeg het Kraken platform een nieuwe look en update. Hoewel het platform zeker zijn originele kenmerken heeft behouden, werd de lay out wel wat gebruiksvriendelijker opgezet. Zeker een pluspunt!

Kraken Exchange FAQ

Kan ik op de Kraken exchange cryptocurrency aankopen doen mits het gebruik van fiat (Euro, USD)? 
Ja! Na enkele verificatiestappen te doorlopen heb je de mogelijkheid om via overschrijving eenvoudig Euro (en andere valuta) te storten. Het duurt gemiddeld zo’n 2 à 3 werkdagen vooraleer je geld op de exchange staat.

Welke altcoins kan ik verhandelen op Kraken?
Momenteel zijn er enkele tientallen cryptocurrencies verhandelbaar op Kraken. Hier vind je het volledige overzicht van actieve pairs en verhandelbare cryptomunten op Kraken.

Hoeveel bedraagt de fee die ik moet betalen bij het traden en storten op Kraken?
Kraken is niet de goedkoopste exchange, maar zeker ook niet de duurste om digitale munten te verhandelen. Toch wordt Kraken niet aanzien als een aantrekkelijk platform voor geavanceerde traders. De volledige fee schedule voor Kraken kan je hier vinden.

Is Kraken een veilige exchange?
Over het algemeen wordt deze exchange als zeer veilig bevonden. Kraken biedt een aantal extra beveiligingsopties, waaronder Two-Factor authentication (2FA) en extra verificatieopties bij het verhandelen van cryptocurrency. Daarnaast worden je munten ook bewaard in zogenoemde cold wallets. Meer info over de beveilingsopties van Kraken…

Een goed alternatief, gebruiksvriendelijke crypto exchange – HitBTC

hitbtc cryptocurrency exchange

Website: HitBTC.com

HitBTC is in 2013 gestart met 6 miljoen euro aan venture capital funding. Sinds de lancering van het platform heeft HitBTC vele nieuwe valuta’s en tools aan zijn platform toegevoegd, waaronder een ICO-functie die tokens aan de exchange toevoegt. Een intuïtieve gebruikersinterface maakt HitBTC tot een algeheel gebruiksvriendelijk bevonden exchange voor beginnende traders om mee aan de slag te gaan. Daarnaast bieden ze ook een uitgebreide set van tools die is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van geavanceerde traders.

Crypto Exchange HitBTC – FAQ

Kan ik op de HitBTC exchange aankopen doen mits het gebruik van fiat (Euro, USD)? 
Ja! Het is mogelijk om via SEPA of overschrijving Euro of USD te storten op de exchange.

Welke altcoins kan ik verhandelen op HitBTC?
HitBTC heeft een groot aanbod aan altcoins (100+). Het volledige aanbod kan je hier terugvinden.

Hoeveel bedraagt de fee die ik moet betalen bij het traden en / of storten op HitBTC?
Een account aanmaken op HitBTC is volledig gratis, net als het storten van cryptocurrencies. Gebruikers die fiat-valuta (USD of EUR) deponeren, worden wel een vergoeding in rekening gebracht, afhankelijk van de grootte van hun storting en de gebruikte valuta. De fee voor het verhandelen van cryptocurrency zijn relatief laag: 0.1% wanneer je order meteen wordt vervuld en slechts 0.01% indien je een tijdje moet wachten.

Is HitBTC een veilige exchange?
Net zoals alle andere bovenvermelde exchanges heb je op HitBTC ook de mogelijkheid om 2FA in te stellen. Daarnaast maken ze ook gebruik van e-mail notificaties en automatische logout opties.

Gebruiksvriendelijkheid centraal – CEX

cex betrouwbare cryptocurrency exchange

Website: Cex.io

CEX.IO werd gelanceerd in 2013 in Londen en is intussen een gevestigde waarde op de exchange markt. Een gebruiksvriendelijke user interface maakt het voor gebruikers enorm eenvoudig om een aankoop te doen. Daarnaast hebben ze een mobiele applicatie (beschikbaar voor Android en IOS) zodat je ten allen tijden transacties kan verrichten en nieuwe aankopen kan doen.

Er zijn verschillende accounttypes:

 • Basis account: Om een basis account aan te maken dien je een kopie van je identiteitskaart (of rijbewijs) toe te voegen. Zodra geverifieerd, kan je tot 500$ per dag aankopen, tot een maximum van 2000$ per maand.
 • Geverifieerde account: Hiervoor dien je een geldig identiteitsbewijs toe te voegen en een bewijs van residentie. Geverifieerde gebruikers kunnen tot 10,000$ per dag aankopen, met een maximum van 100,000$ per maand.
 • Verified Plus & Business: Hier zijn geen limieten voor aankopen.
Crypto Exchange CEX – FAQ

Kan ik op de CEX exchange aankopen doen mits het gebruik van fiat (Euro, USD)? 
Ja. Zowel Euro, USD, GBP als Russische Roebel worden aanvaard. Je kan een deposit doen via VISA, Mastercard of rechtstreekse overschrijving.

Welke altcoins kan ik verhandelen?
Momenteel kan je volgende coins aankopen op Cex: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Dash, Litecoin, Ripple, Stellar Lumens, Zecash.

Hoeveel bedraagt de fee die ik moet betalen bij het traden en / of storten?
Hoe meer je aan of verkoopt, hoe goedkoper de fees. Tot 5 BTC  op maandbasis betaal je 0.25% als Taker en 0.16% als Maker. Bedraagt het totale volume meer dan 6000 bitcoins, betaal je slechts 0.10% fee als Maker en 0% als Taker.

Is Cex een veilige exchange?
Net zoals andere exchanges in deze lijst heeft ook CEX geavanceerde maatregelen voor het beveiligen van je account. Tot op heden zijn er nog geen incidenten geweest waarbij de veiligheid van een account in het gedrang kwam, op voorwaarde dat je inderdaad zelf alle nodige maatregelen treft.

Een gevestigde waarde op de crypto exchange markt – BitTrex

bittrex groot aanbod crypto

Website: Bittrex.com

Bittrex werd gelanceerd in 2014 in Seattle (USA).  Ze zien zichzelf als een next-generation cryptocurrency trading platform en richt zich voornamelijk op een snelle en veilige trading ervaring.
Op basis van volume staat dit handelsplatform vaak in de Top 5 wereldwijd. Tot op heden heeft deze exchange een goede reputatie en bleef het platform vrij van hacks.

Uit onze ervaring is dit platform een ideaal alternatief voor gebruikers die reeds ervaring hebben met het handelen in cryptocurrency. Bittrex is een crypto-to-crypto exchange. Ben je van plan een eerste aankoop te doen, dan is dit platform dus niet voor jou.

Bittrex Crypto Exchange – FAQ

Kan ik op de Bittrex exchange aankopen doen mits het gebruik van fiat (Euro, USD)? 
Neen. Bittrex laat het niet toe om aankopen te verrichten.

Welke altcoins kan ik verhandelen?
Het grote voordeel van Bittrex is dat ze over een enorme lijst van trading-pairs beschikken (200+).

Hoeveel bedraagt de fee die ik moet betalen bij het traden?
De trading fee is standaard 0.25%.

Is het een veilige exchange?
Bittrex heeft geavanceerde maatregelen voor het beveiligen van je account, waaronder 2FA en e-mail bevestiging.

Conclusie

De cryptocurrency & bitcoin exchanges die hier werden opgelijst zijn zeker en vast voldoende om aan de slag te gaan. Kies diegene waar jij je het beste bij voelt. Je kan in principe geen foute keuze maken.

Er zijn uiteraard nog heel wat andere alternatieven die niet werden vermeld… Maar qua volume, klanttevredenheid en gebruiksvriendelijkheid werden de populairste platformen zeker besproken.

Wat veiligheid betreft willen we ook nog even duidelijk maken dat het ALTIJD aangeraden wordt om je tokens te verplaatsen naar een wallet waarin je zelf in het beheer bent van je private keys! Ongeacht de veiligheidsmaatregelen van een platform.

Lees hier hoe je veilig Bitcoin en andere cryptocurrency kan bewaren.

Welke cryptocurrency exchange gebruikt de auteur van deze post?

Wel om eerlijk te zijn: ik heb ze allemaal gebruikt. Dat is ook de reden waarom deze post regelmatig geüpdatet wordt. Telkens ik een nieuwe exchange gebruik EN er ook een positieve ervaring mee heb wordt deze toegevoegd aan bovenstaande lijst. (Good to know: er zijn er ook best wel een aantal die de lijst NIET hebben gehaald of intussen al uit het lijstje zijn verdwenen.)

Welke exchange is mijn absolute favoriet?

Momenteel is dat Binance. Vanaf de lancering van dit platform is dit mijn go-to exchange om te traden. Daarnaast heb ik ook een deel van mijn portfolio geïnvesteerd in Binance coin (BNB). Hierdoor bespaar ik maar liefst 40% op trading fees. Daarnaast geloof ik ook in het lange termijn succes van deze coin en ben ik de voorbije jaren ook erg betrokken bij de evolutie van deze exchange.

Welke exchange zou ik kiezen voor een eerste bitcoin aankoop?

Ben je niet van plan om veel te gaan traden, maar wil je gewoon een eerste aankoop doen? Dan zou ik BitVavo of Bitcoinmeester aanraden. Gewoon omwille van het feit dat zij Bancontact aanbieden (de Belgische tegenhanger van iDEAL) en dit ook mijn favoriete betaalmethode zou zijn.

Ben je van plan om actief te traden? Dan kies je best voor BitVavo of Binance. 

Persoonlijk gebruik ik momenteel quasi exclusief Binance om te handelen. De trading fees zijn hier iéts goedkoper vergeleken met Coinbase en het aanbod cryptocurrencies is veel groter. Het platform is misschien een beetje “overwhelming” voor beginners, maar zeker een aanrader wanneer je actief met cryptocurrency bezig bent.