Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.

Binance Review & Tutorial

Snel navigeren:

Binance Exchange: Review & Tutorial

binance platform logo

 

BELANGRIJKE UPDATE: Binance mag voorlopig geen diensten meer aanbieden in zowel België als Nederland. Ben je op zoek naar de beste alternatieven voor BE & NL gebruikers? Bekijk dan zeker volgende blogpost: Binance stop in België – Wat zijn de beste Binance alternatieven

De Binance exchange is hét snelst groeiende handelsplatform op de cryptocurrency markt.

Update:
Sterker nog! Binance is intussen uitgegroeid tot dé populairste cryptocurrency exchange wereldwijd (op basis van handelsvolume!) .

In de laatste 24 uur werd in totaal op deze exchange voor meer dan 2 miljard(!) euro verhandelt:

binance exchange volume

Deze populariteit hebben ze te danken aan een aantal verschillende factoren:

 • De Binance exchange is in meerdere talen beschikbaar (ook in het Nederlands!) 
 • Mooie gebruikersinterface
 • Groot aanbod van cryptocurrencies (100+)
 • Snelle orderverwerking
 • Het aanbod van ICO’s op het Binance platform
 • Het hosten van verschillende competities en uitreiken van beloningen aan de community
 • Lage trading fees (kosten) in vergelijking met een groot aantal concurrenten. (Lees verder en geniet van nóg meer kortingen, exclusief voor CryptoBijbel lezers!)
 • Hun eigen token: BNB of Binance Coin (hierover later meer)
 • Aantrekkelijk affiliate programma

In deze Binance review & tutorial zullen we deze positieve puntjes ook meer in detail bespreken, alsook kijken naar enkele minpuntjes.

Exclusieve Bonus voor Cryptobijbel Lezers – 20% Kickback Rate 

Cryptobijbel beschikt over meer dan 500 BNB tokens met een marktwaarde van meer dan €5000. Dit maakt dat wij het voor lezers van deze blog nog goedkoper kunnen maken om te traden!

Hoe gaat dat in zijn werk?

Als je op Binance een account aanmaakt kan je ook je vrienden uitnodigen om gebruik te maken van de exchange. Als jouw vrienden vervolgens aanmelden via jouw link en gaan handelen op het platform, zul jij een kleine commissie ontvangen op de kosten van iedere transactie.

Die fee op transactiekosten die affiliates ontvangen is standaard 20%

Heb je echter meer dan 500 BNB tokens in je account, dan wordt de fee die je ontvangt automatisch aangepast naar 40%. (De fee wordt hierdoor niet duurder voor leden die je hebt verwezen, dit betekent enkel dat Binance zelf minder zal ontvangen). 

Dit maakt dus dat wij in principe meer kunnen verdienen op transactiekosten dan de standaard. Het mooie is, dat wij dat helemaal niet willen!

Je hebt als affiliate namelijk de keuze om gebruik te maken van een Kickback Rate. Die kan variëren van 0% tot het maximum van 20%. Wij kozen hier uiteraard voor de maximum!

binance 20% kickback rate

In eenvoudige termen betekent dit dus dat als je via onze Binance partnerlink registreert, je bij iedere transactie 20% van je transactiekosten terugbetaald krijgt. 

Dit maakt dat dankzij Cryptobijbel, Binance hét goedkoopste platform op het web is om te traden! 

Meer uitleg over hoe dit in zijn werk gaat, wordt besproken in dit blogbericht van Binance.

Hoe werkt de Binance Exchange?

Iedereen met een achtergrond in crypto en met een beetje kennis van hoe zo’n handelsplatform werkt zal de user interface van Binance snel gewoon zijn. Voor beginners is het even wennen, maar na wat oefening is alles best vanzelfsprekend.

Degenen die Binance voor het eerst bezoeken, zullen snel merken dat het platform twee opties biedt voor het traden in digitale valuta: basic en advanced.binance exchange basic advanced

Het belangrijkste verschil tussen de basisversie en de geavanceerde versie is dat de geavanceerde versie meer diepgaande technische analyse mogelijkheden bied.

Op dit moment biedt het dashboard voor de basisversie verschillende grafieken en diagrammen voor de paren die je verhandelt, orderboeken en handelsgeschiedenis.

Binance account aanmaken: Stap-voor-stap Tutorial

Opgelet!

Zorg er in eerste instantie voor dat je een bladwijzer maakt van de officiële Binance website. Zo ben je altijd zeker dat je de juiste website bezoekt. Er doen namelijk een aantal phishing websites de ronde die de website van Binance letterlijk gekopieerd hebben zodat je het verschil nauwelijks kan zien…. Dit in de hoop om zo aan je gegevens te geraken en dus ook aan je spaarcentjes…

Bekijk uit voorzorg ook altijd even de URL. Staat het “Veilig” certificaat naast de Binance URL en/of staat er een slotje voor, dan ben je zeker je de correcte website bezoekt:

binance veilig https

Stap 1: Registratie

Om aan de slag te gaan met Binance, moet je registreren via e-mail. Navigeer naar de homepagina en klik rechtsboven op “Register” en vul volgende gegevens in.

Tip: Registreer via onze partnerlink van Binance en geniet exclusief via Cryptobijbel van een Kickback van 20% op trading fees! 

registreren op binance exchange

Na het invullen van deze gegevens zal je een verificatie e-mail ontvangen. Nadat je deze hebt bevestigd ben je eigenaar van een basisaccount op Binance.

Met zo’n basis account (niveau 1) kan je maximum 2 BTC (in totale waarde) per dag withdrawen van je account.

Voor niveau 2 te bereiken moet je een identiteitsbewijs en foto uploaden en even wachten tot deze worden geverifieerd. Eens goedgekeurd wordt die withdrawal limiet opgetrokken naar 100 BTC per dag, wat (meestal) wel voldoende zal zijn 😉 De whales onder ons die hier niet mee toekomen kunnen ook deze limiet nog verhogen door rechtstreeks contact op te nemen met support.

Stap 2: Geld storten op de Binance exchange

Na registratie kunnen gebruikers hun Binance-account financieren…

Zoals eerder aangehaald is het niet mogelijk om te handelen via fiat valuta zoals euro of dollar.  Wel heb je de keuze uit een groot aantal cryptocurrency (waaronder BTC, ETH, LTC, …) die je van een wallet of andere exchange naar Binance kan sturen.

Om crypto te storten, ga je naar de ‘Funds’ > ‘Balances’ bovenaan de site. Dit brengt je naar volgende pagina:

Klik vervolgens op ‘Deposit‘.  

Ik heb voor Bitcoin gekozen. Dit Bitcoin adres moet ik vervolgens gebruiken om bitcoin van een andere exchange of wallet naar Binance te versturen:

deposit bitcoin op binance

Stap 3: Traden op Binance

Nu je account is gefinancierd, kan je eenvoudig beginnen met handelen.

Binance biedt veel keuzemogelijkheden, omdat ze de meest bekende en prominente cryptocurrencies ondersteunen, maar ook talrijke ICO’s en hun respectievelijke tokens.

Goed om te weten: Op dit moment kan het platform enkel worden gebruikt voor limiet- en marktorders. Hoewel dit voor de meesten voldoende is, zijn anderen, die vb. willen margin traden, niet zo tevreden met de beperkte opties.

Handelen op Binance is redelijk eenvoudig als u eerder een andere cryptocurrency-exchange hebt gebruikt. Selecteer in het menu links boven “Exchange” en selecteer “Basic” of “Advanced”.

Voor deze tutorial houden we het bij de “Basic” exchangeAan de rechterkant zie je een tabblad met de beschikbare trading pairs:

 

Wil je bijvoorbeeld Bitcoin inruilen voor Ethereum, kies dan voor ETH/BTC. Je kunt eenvoudig zoeken of een favorietenlijst maken door op de ster naast je favoriete cryptomunten te klikken

Zodra de door u gewenste valuta is geladen (1), zie je in linkerkolom (2) de huidige prijzen waaraan gebruikers bereid zijn om te kopen (groen) of verkopen (rood). Het cijfer in het midden (3) geeft de huidige verkoopprijs weer.

binance kopen verkopen

Om een ​​kooporder te plaatsen, gebruik je het kader onder de grafiek. Je kan handmatig een prijs invoeren, maar een betere manier is om op een nummer in de linkerkolom (2) te klikken. Vervolgens kan je dan het bedrag invoeren dat je wilt verhandelen. Dit kan handmatig of door gebruik van de knoppen: 25%, 50%, 75% of 100% (van je totale BTC Balance)

ethereum kopen binance

Zodra uw bestelling is geplaatst, door te klikken op “Buy ETH” wordt deze onder in het gedeelte ‘Open orders’ weergegeven totdat ze is vervuld:

 

open orders binance exchange

Van zodra het kooporder is voltooid kan je je volledige balans bekijken door naar “Funds” > “Balance” te navigeren.

 

Maak nu gratis een Binance account aan!

Welke cryptocurrencies zijn verhandelbaar op Binance?

Binance ondersteunt een zeer degelijk aantal cryptocurrencies en kent enorme volumes. Je hoeft jezelf dus absoluut geen zorgen te maken over de liquiditeit van je geld.

Je vindt er alle populaire cryptocurrencies, waaronder:

Bitcoin, Ethereum, Dash, Litecoin, Vechain, Waltonchain, NEO, …

In totaal zijn er ondertussen 100+ cryptocurrencies verhandelbaar en dit aantal stijgt wekelijks.

Binance Coin BNB

Wat Binance nog unieker maakt is de Binance Coin of BNB-token, die werd uitgegeven tijdens hun eigen ICO. De Binance Coin kan worden gebruikt om fees te halveren en zal ook worden opgenomen in hun toekomstige plannen om een gedecentraliseerde Exchange te maken, waar deze een van de belangrijkste basismunten zal vormen.

De aanschaf van BNB blijkt een goede investering voor traders om zo heel wat kosten op fees te besparen. Wat BNB ook aantrekkelijk maakt is dat het platform zijn winst zal gebruiken om elk kwartaal een deel van de munten terug te kopen en ze te vernietigen: daarmee het aanbod verminderen en ze (in theorie) waardevoller te maken voor de houders van de BNB munt.

“Elk kwartaal gebruiken we 20% van onze winst om BNB terug te kopen en te vernietigen, totdat we 50% van al het BNB (100MM) terug hebben gekocht. Al deze transacties worden op de blockchain aangekondigd. We zullen uiteindelijk 100 MM BNB vernietigen, waardoor er nog 100 MM BNB overblijft.”

Ook voor affiliates van Binance is BNB interessant. Als een gebruiker die jij hebt doorverwezen naar het platform een transactie doet, dan krijg jij een percentage van de transactiekosten. Dit bedrag is, per transactie gezien, uiteraard niet groot, maar kan oplopen als je een paar zeer actieve traders doorverwijst. Je krijgt telkens uitbetaald in de cryptocurrency die verhandelt wordt. Dit maakt dat je telkens kleine bedragen verzamelt van een groot aantal cryptocurrencies. Binance geeft je de optie om al deze tokens, gratis, om te wisselen naar BNB. Hierdoor betaal je geen transactiekosten hoef je ze niet telkens 1 voor 1 te verkopen.

Let op! Cryptobijbel is geen financieel adviseur. Doe daarom, vooraleer je van plan bent te investeren, voldoende je eigen research.

Trading Fees en Limieten

Binance Trading Fees

Wat zijn die trading fees nu en kost het veel om een transactie te doen?

Op het moment van schrijven vraagt Binance een fee / vergoeding van 0,1% voor elke transactie die een gebruiker maakt. Degenen die ervoor kiezen om via BNB te betalen, krijgen 50% korting op de handelskosten, wat de transactiekost naar 0,05% brengt. Dit maakt het één van de goedkoopste exchanges die momenteel beschikbaar zijn om te handelen in cryptocurrency. Om dit in een voorbeeld te gieten: verhandel je voor een totale waarde van 100 euro in BTC, betaal je hier 0.50 euro transactiekosten voor.

Storten en geld opnemen / withdrawal limieten

Kosten voor uitbetalingen (withdrawals) hebben de neiging te variëren voor elke digitale valuta. Er wordt op moment van schrijven bijvoorbeeld 0.001 BTC in rekening gebracht voor Bitcoin-opnames en 0.01 ETH wordt voor Ethereum-withdrawals. Hier zijn enkele voorbeelden om u een idee te geven van de kosten die u moet betalen voor opnames:

binance withdrawal fees

Het depositen / storten van een cryptocurrency op de Binance exchange is tevens gratis.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om met credit card (Visa & Mastercard) cryptocurrency aan te kopen (momenteel BTC, ETH, XRP, LTC en BCHABC   . De kosten hiervan zijn gemiddeld  3.5% per transactie tot 10USD.

Hoe veilig is Binance?

Hoewel Binance nog geen extreem lange levensduur kent, is, heeft het snel een groot vertrouwen van zijn gebruikers in de crypto gemeenschap weten te winnen.

Beveiliging wordt bij Binance uiteraard zeer serieus genomen. Zo zijn er een aantal beveiligingsstappen die je moet doorlopen alvorens je kan inloggen. Deze stel je best zo snel mogelijk in door te navigeren naar je profiel (rechtsbovenaan).

Daarnaast kan je ook instellen dat je bij het verhandelen van een bepaalde cryptocurrency moet verifiëren via tweestapsverificatie (2FA) en een mail zult ontvangen met een link ter bevestiging alvorens je transactie zal goedgekeurd worden.

Update: intussen is bekend dat Binance ook een gedecentraliseerd platform zal lanceren

Twee-factor-authenticatie is in ieder geval beschikbaar en wordt tevens altijd aangeraden.

Belangrijk!! – Hoewel de exchange veilig wordt bevonden is het nog altijd verstandig om voor het grootste deel van je fondsen gebruik te maken van een wallet die je zelf beheerd. Bekijk zeker onze tutorial over het veilig opslaan van cryptocurrency

Customer Support / Klantenondersteuning

De customer support op Binance is zo één van die dingen waar ze nog wat in te halen hebben in vergelijking met andere exchanges.

Hoewel we ook moeten toegeven dat dit ondertussen al sterk is geëvolueerd. Zo doen ze er alles aan om de FAQ zo uitgebreid mogelijk te maken.

Aangezien de website oorspronkelijk in het Chinees is geschreven en naar het Engels is vertaald, vind je soms wel topics (met name in de support sectie) die verwarrende grammaticale fouten kunnen bevatten.

Wat de rechtstreekse support betreft kan je een supportticket indienen via een online formulier en een reactie per e-mail ontvangen. Er is momenteel geen live chat hulp of een telefoonnummer waarop klanten contact kunnen opnemen met het support team.

Het team is over het algemeen responsief en in staat om professionele hulp aan handelaars in nood te bieden.

Update (29/09/2018): deze tutorial werd geschreven op het moment dat er een enorme toestroom was aan nieuwe klanten. Hierdoor werden support tickets vaak laattijdig beantwoord. Intussen is dit probleem verholpen en zijn gebruikers over het algemeen enorm tevreden over de snelheid en efficiëntie van het support team!

Binance mobiele app

De mobiele Binance-app is zeker en vast een aanrader en wordt vaak de beste van de markt genoemd.

binance mobiele app

Als je de mobiele app wilt gebruiken, heb je uiteraard een account nodig. Nadat u bent geregistreerd, kunt u hun iOS- of Android-app downloaden en crypto’s gaan verhandelen vanaf uw smartphone. (Android-app).

Conclusie

Het zijn vooral de geweldig voordelige tarieven en het grote aanbod van cryptocurrency dat de Binance exchange één van de populairste cryptocurrency handelsplatformen maakt.

Tevens is de matching engine van Binance in staat om ongeveer 1,4 miljoen orders per seconde te verwerken, wat het niet alleen de populairste maar ook één van de snelste exchanges van de wereld maakt.

Daarnaast doen ze er alles aan om de community zo tevreden en loyaal mogelijk te houden. Dit krijgen ze voor elkaar dankzij verschillende trading competities, prijsuitreikingen en andere voordelen:

 • NEO holders krijgen hun GAS-dividenden uitbetaald.
 • Regelmatig gratis airdrops
 • Giveaways & Trading competitites
 • Elke maand kan de community voten voor een coin die vervolgens wordt toegevoegd aan de binance exchange. 
 • Affiliate programma

Daarom is Binance ook één van mijn favorieten en krijgt deze een eervolle vermelding in onze lijst van beste cryptocurrency exchanges op de markt.

De kans is groot dat Binance zal blijven evolueren en geweldige diensten aan zijn gebruikers zal blijven aanbieden. 

Maak gratis een Binance account aan en geniet van de vele voordelen die het platform te bieden heeft!

Neem bij het gebruiken van een exchange altijd veiligheidsvoorzorgsmaatregelen, zoals het gebruik van een uniek wachtwoord voor aanmelding, schakel 2-factor authenticatie in en probeer niet te lang een groot saldo op de exchange zelf te houden – onthoud dat u uw valuta moet opnemen in uw eigen private wallet.

Facebook
Twitter
LinkedIn